vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAdministrație publicăMafia Gunoaielor: Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere instaurarea stării de alertă...

Mafia Gunoaielor: Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere instaurarea stării de alertă în sector din cauza refuzului Romprest de a mai ridica gunoiul

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în sector din cauza stării sanitare create în urma refuzului societății de salubrizare Romprest Service de a mai ridica gunoiul din Sectorul 1.

”Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1” – a anunțat primarul Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Ea a îndemnat locuitorii din sector, nemulțumiți de activitatea firmei de salubrizare, să reclame neridicarea gunoiului la Poliția Locală Sector 1, asigurându-i că, în curând, situația cauzată de ”politicienii corupți și mafia gunoaielor” va lua sfârșit.

”Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit” – a mai spus Clotilde Armand.

Ministrul Mediului a declarat, într-o intervenție televizată, că declararea stării de alertă în sectorul 1 este o soluție de moment, iar serviciul de salubrizare trebuie să continue, în ciuda divergențelor juridice dintre părți,

”Știu care este situația în sectorul 1, știu că este o situaie complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important e ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare în ciuda diferendului juridic. Ne întâlnim săptămâna viitoare pe această temă să ne asigurăm că gunoaiele nu rămân pe stradă. Trebuie să avem soluții în continuare pentru colectare selectivă și sortare, se va termina și această dispută juridică și probabil se va ajunge la un contract nou” – spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate