vineri, septembrie 22, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăMarcel Ciolacu: Florin Cîțu, care nu știe cât costă măcar o pâine,...

Marcel Ciolacu: Florin Cîțu, care nu știe cât costă măcar o pâine, guvernează doar pentru 1% dintre români

Marcel Ciolacu punctează din nou împotriva premierului semi-liberal Florin Cîțu, care a afirmat, marți, că ”România are din ce în ce mai multe salarii mari”, prin urmare ”nu mai este o țară a salariilor mici” și că ”peste 1% dintre români au salarii de peste 3000 de euro net”, președintele PSD susținând că şeful Guvernului „trăieşte într-o lume paralelă faţă de restul românilor, dar că a spus un mare adevăr și anume că ”guvernează pentru unu la sută dintre români, nu pentru restul de 99 la sută”.

„Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net. România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”, a declarat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu i-a replicat însă, premierului, că trăiește într-o lume paralelă cu a celorlalți români, 90% dintre ei câștigând sub 1000 de euro lunar, 31% dintre români trăind la limita sărăciei.

„E evident că domnul Cîţu trăieşte într-o lume paralelă faţă de restul românilor, dar a spus un mare adevăr: domnul Cîţu guvernează pentru unu la sută dintre români, nu pentru restul de 99 la sută. Cred că îl contrazice şi domnul Isărescu de la BNR. Avem cea mai mare inflaţie, de peste cinci la sută, la curent au crescut preţurile cu 20 la sută, benzina e şase lei” – a spus Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, ”în #RomâniaReală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:

  • 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei
  • 90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună
  • 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000  de lei/pe lună
  • 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună
  • 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie
  • 3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!”

Asta este România reală, nu România domnului Cîţu care nu ştie cât costă măcar o pâine”,a punctat Marcel Ciolacu, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la un post insalubru de televiziune.

Ciolacu s-a referit astfel la unul dintre răspunsurile arogant-obraznice ale lui Cîțu care, întrebat dacă știe care este prețul unei franzele sau a unei sticle de ulei, sau dacă a fost la piață, a răspuns: „Nu mănânc pâine. Am fost în piață”.

Cu un astfel de premier iresponsabil, este firesc ca șeful partidului de opoziție, oricât ar fi el de mafiot, să puncteze decisiv și să aibă și dreptate.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate