luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiMeleșcanu „moare”, dar nu se predă din funcția de președinte al Senatului

Meleșcanu „moare”, dar nu se predă din funcția de președinte al Senatului

Teodor Meleșcanu „moare”, dar nu se predă din funcția de președinte al Senatului, acesta afirmând că îşi va asuma prerogativele pe care le are în acest moment până la publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei CCR în cazul său şi a motivării acesteia.

„Până la publicarea în Monitorul Oficial, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am”, a spus Meleşcanu, precizând că după publicare vor fi făcute consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz.

Pe de altă parte, preşedintele Pro România, Victor Ponta, speră că PSD va alege bine un candidat pentru conducerea Senatului şi că decizia social-democraţilor ar putea fi un mesaj de schimbare.

„De principiu, am vota un social-democrat, dar este foarte important cine e acea persoană. Sper ca PSD să aleagă bine acea persoană. Nu ştiu dacă e Titus Corlăţean sau Cazanciuc. Mai degrabă votul nostru ar merge în acea direcţie. La Pro România sunt trei senatori şi nu ştiu dacă aceste voturi vor schimba balanţa, dar este o ocazie pentru PSD să arate că vrea să se schimbe. În funcţie şi de propunerea pe care o vor face, vor da un mesaj pozitiv sau negativ”, a declarat Ponta.

Preşedintele Pro România şi-a exprimat intenţia de a vota moţiunile depuse de PSD pe teme sociale sau economice, nu politice.

„Dacă PSD face o moţiune de cenzură pe teme economice sau sociale, de exemplu pentru că nu se aplică legea alocaţiilor, pe care am aplicat-o imediat când eram prim-ministru, pentru că au anulat total toate procedurile pentru străzi, dacă PSD face vreo moţiune de cenzură pentru oameni, o votăm toţi”, a menţionat Victor Ponta.

O palmă primită de Meleșcanu care „moare” politic

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a criticat și el pe Teodor Meleșcanu spunând că decizia Curţii Constituţionale referitoare la preşedintele Senatului reprezintă o palmă pe obrazul lui Teodor Meleşcanu care nu ar fi trebuit să accepte să intre în joc.

„Curtea Constituţională am constatat că ne-a dat dreptate în sesizarea pe care am făcut-o, care în esenţă se referea la nelegalitatea alegerii domnului Meleşcanu funcţia de preşedinte al Senatului şi vreau să subliniez acum următorul lucru: doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a făcut un lucru imoral prin decizia de a-l propune pe domnul Meleşcanu preşedinte al Senatului, a făcut şi un lucru nelegal după cum se vede. Rămâne sigur să tragă, poate, învăţămintele pentru mai departe. Ceea ce pe mine mă preocupă în acest moment este cu referire la toate actele oficiale ale Senatului care au fost semnate de domnul Meleşcanu în calitate de preşedinte, constatând de către Curtea Constituţională că nu a fost ales legal. Nu am analizat acest lucru, dar fac această constatare că este o problemă serioasă, care nu poate fi scăpată din vedere”, a declarat Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate