marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiMembrul unui cartel mexican a fost extrădat din România în SUA

Membrul unui cartel mexican a fost extrădat din România în SUA

Un membru al unui cartel mexican a fost extrădat din România în Statele Unite ale Americii, a anunţat duminică IGPR.

Poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au desfăşurat, în cursul anului 2020, investigaţii ce au vizat membrii unei mari reţele infracţionale din Mexic, implicată în traficul internaţional de droguri.

Acţiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security şi respectiv US Marshals.

Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de spălare de instrumente monetare, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălarea banilor.

„Succesul activităţilor poliţieneşti desfăşurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităţilor judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetăţean mexican, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române”, potrivit IGPR.

Această operaţiune a fost parte integrantă a operaţiunii de amploare desfăşurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări şi 11 mandate de percheziţie.

În luna iulie a anului 2020, persoana de cetăţenie mexicană care a făcut obiectul mandatului provizoriu de arestare, a fost extrădată în Statele Unite ale Americii, urmând a fi judecată pentru acuzaţiile care i-au fost aduse.

În realizarea acestei operaţiuni, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni.

De-a lungul ultimilor ani, Roimânia a mai beneficiat de sprijinul serviciilor americane pentru capturarea de diverși inflactori internationali. Ultima astfel de colaborare anunțată a fost cea pentru capturarea contrabandiștilor din Hells Angels.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate