luni, mai 23, 2022
AcasăAdministrație publicăBucureşti, una dintre marile metropole europeane sufocate de trafic

Bucureşti, una dintre marile metropole europeane sufocate de trafic

Bucureştiul este una dintre marile metropole europene cele mai sufocate de trafic a declarat comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu. 

„Bucureştiul şi întreaga zonă din jurul Capitalei reprezintă un motor pentru economia României şi cred că este foarte important să cooperăm, Comisia Europeană şi Primăria Generală a Capitalei, pentru a identifica măsuri concrete şi pentru a accelera proiectele pe care le avem în derulare. Eu mă bucur să văd investiţii care, cu sprijinul fondurilor europene de coeziune, asigură în special conectarea Bucureştiului. Este un subiect care mă preocupă, pentru că Bucureştiul este unul dintre oraşele cele mai sufocate de trafic din marile metropole europene”, a mai spus Corina Crețu.

În urmă cu două săptămâni, au fost aprobate finanţări pentru linia de metrou M6, care va lega Gara de Nord de staţia Tokyo.

„De asemenea, am aprobat extinderea liniilor M4 (Gara de Nord – Străuleşti) şi M5 (Pantelimon – Eroilor – Valea Ialomiţei – Râul Doamnei). În câteva săptămâni, sper că voi semna şi finanţarea pentru linia 2 Pipera – Berceni şi inelul sud al Centurii Capitalei. De fapt, acestea sunt ultimele proiecte majore pe care le mai avem sub analiză pe proiecte de infrastructură mare la Comisia Europeană”, a precizat Crețu. 

Și alte proiecte finanţate din fonduri europene, precum achiziţionarea a 100 de tramvaie şi 100 de autobuze ecologice, vor contribui la reducerea problemelor de trafic sau poluare.

„După concretizarea acestor proiecte, cred că vom putea să spunem că trăim într-un oraş mai bun. De asemenea, cooperăm pentru deblocarea – încă de la începutul mandatului doamnei primar general – a unor proiecte esenţiale pentru managementul deşeurilor şi termoficare. Aceste două proiecte vor atrage fonduri europene de peste jumătate de miliard de euro. Termenul limită pentru folosirea acestor bani este 2023, deci sper că vom coopera pentru a finaliza în timp, din actualul exerciţiu bugetar, aceste proiecte”, a spus ea. 

Potrivit comisarului european, Bucureştiul este un oraş cu un potenţial extraordinar şi a pledat pentru acordarea de bani în mod direct oraşelor, deoarece primarii acestora ştiu mai bine decât membrii Guvernului care sunt investiţiile necesare. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate