sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăMinistrul de externe al Regatului Unit cere Rusiei să intervină pentru a...

Ministrul de externe al Regatului Unit cere Rusiei să intervină pentru a pune capăt crizei fabricate a migranților din Belarus

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, i-a cerut preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să intervină în „ruşinoasa criză fabricată a migranţilor” de la frontiera dintre Belarus şi Polonia, transmite duminică EFE, citată de Agerpres.

Într-un articol publicat duminică de publicaţia The Sunday Telegraph, Truss şi-a exprimat convingerea că Rusia are „o responsabilitate clară” în a pune capăt situaţiei de criză la care s-a ajuns între Minsk şi Varşovia, şi a dat asigurări că Regatul Unit „nu va întoarce privirea” de la ceea ce se întâmplă.

Câteva mii de migranţi care încearcă să pătrundă în Polonia sunt blocaţi într-o tabără improvizată la frontiera belaruso-poloneză în condiţii inumane, aminteşte EFE.

Truss a cerut Kremlinului să intervină în această criză care continuă să escaladeze. Rusia „trebuie să facă presiuni asupra autorităţilor belaruse pentru ca acestea să pună capăt crizei şi să înceapă un dialog”, a insistat ministrul de externe britanic.

Şefa Foreign Office a adăugat că situaţia de confruntare „reprezintă ultimul pas adoptat de regimul (preşedintelui belarus Aleksandr) Lukaşenko pentru a submina securitatea regională”. „Se foloseşte de migranţi disperaţi în încercarea lui de a crea instabilitate şi de a se agăţa de putere, fără să-i pese de costul uman”, a deplâns politiciana conservatoare.

Regatul Unit – a dat asigurări Truss în articolul său – „nu va întoarce privirea. Vom sta alături de aliaţii noştri din regiune care se află de partea frontierei libertăţii”.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate