joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiMircea Diaconu vrea să fie președinte cu românii care cred în românism

Mircea Diaconu vrea să fie președinte cu românii care cred în românism

Candidatul independent Mircea Diaconu, dar susținut de partidele Pro România și ALDE şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale. Acesta mizează să ajungă președintele României cu ajutorul celor care mai cred în românism. 

„Apelul meu este să încercăm pe cât posibil să refacem speranţa, încrederea în noi şi viitorul nostru, cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla. Din fericire, avem o şansă, ultima, depinde câţi vom fi”, a afirmat Mircea Diaconu la sediul BEC.

Fostul actor și europarlamentar crede că alegerile nu trebuie să fie eminamente politice.

„E profund greşit, pentru că un preşedinte nu e de stânga, nu e de dreapta, un preşedinte e al tuturor românilor, de la stânga la dreapta şi al oricui. Un preşedinte trebuie să aibă dialog cu absolut orice cetăţean, de la puşcăriaşi până la academicieni, cu toată lumea”, a precizat Diaconu.

Potrivit lui, este susţinut de ALDE şi Pro România prin alianţa electorală Un om, ai cărei copreşedinţi sunt Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu.

„Aceste două partide, la nivel de lider şi de întreg, au înţeles că e vorba, în Preşedinţie, de o neutralitate obligatorie şi un nepartizanat; participă reprezentanţii alianţei, Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu. Lăsaţi orice argument din sfera guvernării. Preşedintele are cu totul alt culoar. Până acum, preşedinţii au fost eminamente politici şi partizani, frânând o bună guvernare şi administrare a ţării”, a declarat MIrcea Diaconu.

Explicația de mai sus vine după ce a fost întrebat de ce a venit singur și nu însoțit de către cei doi lideri ai partidelor care-l susțin, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. A venit însoţit de Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu, reprezentanţii Alianţei electorale Pro România-ALDE, precum şi de câteva zeci de simpatizanţi.

În schimb, Mircea Diaconu crede că cel mai slab candidat din această campanie este Dan Barna, pe care-l vede „cam subțire”.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate