vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiFifor dă vina pe Iohannis că Romania nu face investiții

Fifor dă vina pe Iohannis că Romania nu face investiții

Mihai Fifor dă vina pe președintele Klaus Iohannis că Romania nu face investiții și nu atrage fonduri europene, mizând pe decizia CCR de zilele trecute. 

Astfel că, vicepremierul PSD spune că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să facă numirile miniştrilor interimari. 

Potrivit lui, din cauza blocajelor preşedintelui România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni şi comunităţi întregi de români sunt private de la dezvoltare.

„Curtea Constituţională a stabilit că domnul Iohannis a blocat Guvernul şi îl obligă să emită „de îndată”, adică IMEDIAT, decretele de desemnare a miniştrilor interimari. Sunt deja 5 zile de la decizia Curţii şi 26 de zile de când ar fi trebuit să facă numirile interimarilor. În tot acest timp, pe masa fără titular de la Ministerul Mediului, de pildă, zac şase proiecte de investiţii pentru alimentare cu apă in valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene. Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni şi comunităţi întregi de români sunt private de la dezvoltare. Acesta e preşedintele care vă propune ironic România normală!”, a declarat Mihai Fifor pe pagina personală de Facebook. 

Spune „ironic” pentru că într-o Românie normală cetăţenii ar trimite direct acasă un astfel de preşedinte, apreciază Fifor. „Aveţi ocazia să o faceţi prin vot la alegerile din noiembrie!”, a scris Fifor pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea privind conflictul juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, stabilind că şeful statului urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de desemnare a interimarilor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate