marți, septembrie 26, 2023
AcasăAdministrație publicăMitomanie: Deși tocmai a demis un secretar de stat pe motiv de...

Mitomanie: Deși tocmai a demis un secretar de stat pe motiv de Orban, Cîțu spune că guvernarea nu e influențată de competiția din PNL

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că guvernarea ţării nu va fi afectată în niciun fel de competiţia internă pentru alegeri din PNL, deși vineri l-a demis pe un secretar de stat din Ministerul Sănătății, numit cu o zi înainte, după ce fusese validat de o organizație județeană a PNL care tocmai își anunțase susținerea pentru Ludovic Orban.

„Vreau să îi asigurăm pe români că această competiţie nu va afecta în niciun fel guvernarea României, pentru că noi avem o responsabilitate faţă de români – a declarat sâmbătă, senin, fără să clipească, premierul Florin Cîțu.

”Noi intrăm în politică pentru români, pentru România, noi intrăm în politică pentru a-i ajuta pe cetăţenii României şi este foarte important ca noi, împreună, să îi asigurăm, eu îi asigur din poziţia de prim ministru, că această competiţie a noastră nu va afecta în niciun fel guvernarea României. Noi ne vedem de treabă în partid, iar guvernarea va fi lăsată în pace şi merge mai departe. Este foarte importantă imaginea pe care o dă acest partid”, a spus Cîţu, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Mehedinţi – potrivit Agerpres.

Vineri însă, același Cîțu l-a demis pe secretarul de stat din Ministerul Sănătății Cosmin-Constantin Baciu, numit cu o zi mai devreme, iar Guvernul a motivat decizia prin faptul că n-ar fi fost respectată procedura la numire.

”Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat” – s-a justificat Guvernul.

Numai că, potrivit G4Media, ”actuala legislație permite numirea unui secretar de stat la Ministerul Sănătății fără reorganizarea ministerului. Hotărârea de Guvern 144 din 2010 prevede că ministerul este condus de un ministru și cinci secretari de stat, iar în momentul acesta la minister există doar patru secretari de stat. Cel de-al cincilea post fusese ocupat de Andreea Moldovan, demisă de premierul Cîțu odată cu fostul ministru Vlad Voiculescu”.

Potrivit aceleiași surse, Cosmin Baciu  este un medic băcăuan, susținut de PNL Bacău, care fusese validat de organizația județeană încă din luna februarie.

Or, șefia PNL Bacău a fost câștigată recent de Mircea Fechet, care și-a anunțat susținerea publică pentru Ludovic Orban la șefia PNL.

Prin urmare, rămâne cum am stabilit: Cîțu seamănă tot mai mult cu mitomanul Ponta!

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate