miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiModificarea legii evaziunii fiscale susține chiar evaziunea fiscală

Modificarea legii evaziunii fiscale susține chiar evaziunea fiscală

Pentru t0ţi inculpaţii care au săvârşit împreună o faptă de evaziune fiscală se dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de unul sau de către o parte dintre aceşti inculpaţi, se arată în modificarea legii evaziunii fiscale. 

Astfel, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport de adoptare unui proiect care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Un amendament adoptat în acest poriect spune că dispoziţiile articolului 10, alin. 1, se aplică tuturor inculpaţilor care au săvârşit împreună una dintre faptele prevăzute la art. 8 şi art. 9, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceştia. 

În plus, articolul 10 spune că în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută la art. 8 şi 9, dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate