sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiMonica Gubernat, din nou la șefia CNA. Ca s-o numească tot pe...

Monica Gubernat, din nou la șefia CNA. Ca s-o numească tot pe ea, după ce fusese demisă, alianța toxică PSD-PNL a schimbat legea CNA

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea Monicăi Gubernat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Ea a ieșit în evidență ca protector al gravelor derapaje și dezinformări comise de unele posturi tv, cel mai important dintre ele fiind oficina fugarului Sebastian Ghiță, România TV.

Pentru numirea lui Gubernat în fruntea CNA s-au înregistrat 233 de voturi, iar împotriva numirii au fost doar 4 voturi. Votul a fost secret cu buletine, potrivit Agerpres.

Parlamentarii USR şi cei neafiliaţi aparţinând partidului Forţa Dreptei şi REPER nu au participat la vot.

Gubernat a fost propusă pentru această funcţie de CNA în şedinţa din 19 ianuarie 2023.

Maria Monica Gubernat a fost numită de Parlament membru al CNA în data de 14 noiembrie 2018, pentru un mandat de 6 ani, începând cu data de 20 decembrie 2018.

Pe 15 iunie 2021, Monica Gubernat a fost demisă din funcția de președinte al CNA de coaliția PNL-USR-UDMR, după respingerea raportului de activitate al instituției pe 2020.

Potrivit G4Media, pentru a o putea reinstala pe Monica Gubernat ca președinte al CNA a fost nevoie de modificarea Legii de funcționare a instituției, care prevedea clar că un președinte demis nu mai poate ocupa funcția. Articolul 20, alineatul 6: Fostul președinte demis nu mai poate fi reales în funcție până la expirarea mandatului.

În acest scop, PSD a depus un amendament în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților. Amendamentul a eliminat exact alineatul 6 al Articolului 20, cel care împiedica realegerea Monicăi Gubernat ca președinte al CNA.

După ce Monica Gubernat a fost înlocuită din funcție, CNA a început să amendeze televiziunile de știri pentru desele derapaje.

Revenirea Monicăi Gubernat are loc în contextul în care propaganda rusească ocupă spații cvasitotale la la cel puțin două posturi românești de televiziune: România TV și Realitatea TV. În plus, mandatul ei va acoperi şi anul electoral 2024.

Gubernat a fost membră a echipei de campanie electorală a PSD

Anul trecut, Gubernat, devenită protectoarea propagandiștilor România TV, a blocat un vot din Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru amenzi împotriva România TV şi Antena 3, potrivit Paginademedia.ro

Potrivit sursei citate, Gubernat ar fi putut să voteze „contra”, dar a ales să se retragă complet, boicotând astfel o decizie a Consiliului. Prin urmare, CNA-ul a amânat voturile pentru amenzi în mai multe speţe, cele mai importante fiind legate de felul în care au tratat România TV şi Antena 3 subiectul Clotilde Armand şi presupusele „voturi furate” în noaptea alegerilor pentru Locale. Pe masa CNA-ului se aflau propuneri de 200.000 de lei amendă pentru România TV.

Fără mine nu aveţi cvorum„, a afirmat Gubernat, acuzându-şi colegii din CNA de lipsă de imparţialitate şi vot politic.

În principal, Gubernat nu a fost de acord cu propunerea de 200.000 de lei amendă pentru România TV, propusă de Mircea Toma. A criticat şi argumentele din spatele propunerii.

„În opt ani de zile de CNA nu am văzut o lipsă atât de crasă de imparţialitate din partea membrilor în modul în care tratează posturile. Toate observaţiile pe care le-aţi făcut cu privire la acest post sunt în flagrantă contradicţie şi lipsă de imparţialitate. Toate observaţiile nu au legătură cu legea audiovizualului”, a menţionat atunci fosta șefă a CNA Monica Gubernat.

Monica Gubernat fost validată de Parlament ca membru CNA din partea PSD în octombrie 2012. Până la CNA, potrivit CV-ului, a fost a fost consilier în cadrul Parlamentului României, iar între 2000 şi 2004 a fost membru în echipa de campanie a PSD.

Acum, cu votul alianței toxice PSD-PNL-UDMR, este din nou în fruntea instituției care ar trebui să reglementeze și să igienizeze spațiul audiovizualului românesc.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate