duminică, martie 3, 2024
AcasăAdministrație publicăMonitorul preţurilor la combustibili va fi funcţional până la sfârşitul lunii iunie

Monitorul preţurilor la combustibili va fi funcţional până la sfârşitul lunii iunie

Monitorul preţurilor la combustibili va fi funcţional până la sfârşitul lunii iunie, dar până atunci, Consiliului Concurenţei va lansa în dezbatere publică, în luna aprilie, prima variantă a recomandărilor pe piaţa de carburanţi. 

„În câteva săptămâni, în aprilie, ieşim cu prima variantă a recomandărilor noastre pe piaţa de carburanţi. O să fie pusă în dezbatere publică. Vedem ce reacţii primim şi la sfârşit când avem o opinie formulată vom transmite spre Guvern şi o să-i sprijinim să transpună cât mai mult din recomandările noastre. Monitorul preţurilor până la sfârşitul lunii iunie va fi funcţional. Avem bani în buget, iar achiziţiile sunt făcute”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la Antena 3

Potrivit lui, țara noastrăare la pompă unele dintre cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană (UE), iar aceasta pentru că plătim taxe mai mici decât în UE. Dar, preţurile vor varia în funcţie de preţul barilului, iar dacă preţul barilulul trece de nivelul de 60 de dolari, impactul va fi inevitabil. 

„Unde e problema, care e greu de tratat în România, este faptul că avem o companie care este foarte mare. Are undeva la jumătate din vânzări şi inevitabil un jucător atât de mare dă tonul. Ideea este cum îl fac pe jucătorul acesta să nu mai fie atât de influent cumva. O idee ar fi cum să facem să fie mai mic. Ca să fie mai mic, acesta este una dintre idei, hai să ne asigurăm atunci când construimaautostrăzi, că nu o să fie o singură companie care va domnia autostrada respectivă. Să fie mai mult de două”, a mai spus Chirițoiu.

Acesta afirmă că avem 6 operatori mari și-i vom vedea pe majoritatea dintre ei pe autostradă. „Aceasta va fi una dintre recomandări. În acelaşi timp vrem să facem mai uşor pentru clienţi să afle preţurile, tocmai pentru ca să stimulăm competiţia prin preţ. Imensă nu poate să fie”, a precizat Bogdan Chiriţoiu. 

Chiriţoiu a menţionat că sunt ţări în care la o benzinărie pe autostradă preţurile sunt mai mari decât cele dintr-o localitate secundară. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate