joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiOprea: Justiția a devenit moșia proprie a lui Dragnea

Oprea: Justiția a devenit moșia proprie a lui Dragnea

Justiția a devenit moșia proprie a lui Dragnea pentru că ceea ce spune Opoziţia, de doi ani încoace, începe să devină realitate, este de părere deputatul liberal, Dumitru Oprea. 
Potrivit lui, ordonanţele de urgenţă de săptămâna trecută privind Justiţia vin să împlinească visul lui Liviu Dragnea de a pune mâna pe încă una dintre puterile în stat.
„Momentul de cotitură în care se află România este de maximă gravitate, iar modul în care se duce bătălia pentru subordonarea Justiţiei în numele unui singur om este tot mai sofisticat. Capcana în care au intrat inclusiv aliaţii politici ai lui Dragnea este că nu urmăreşte amnistia sau graţierea membrilor Coaliţiei, ci aservirea sistemului judiciar în folos propriu. Nici liderii ALDE nu au prea multe motive de optimism în privinţa adevăratelor intenţii ale lui Liviu Dragnea şi ale celui care le pune în operă, Tudorel Toader”, mai spune Oprea.
Acesta afirmă că Dragnea are țintele sale sunt pur personale: să scape de dosare şi de condamnări (anularea sentinţei definitive din dosarul Referendumului, precum şi tragerea pe linie moartă a anchetelor Tel Drum sau Belina).
„Iar ca ţintele să fie atinse trebuie să aibă controlul asupra Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, încătuşând astfel Justiţia. De aceea, suntem datori, ca Opoziţie parlamentară, să îi susţinem pe magistraţi în protestul lor şi să găsim căile legale pentru a anula OUG-urile toxice date de guvernarea Dăncilă!Partenerii noştri europeni cunosc adevărata natură a masacrului statului de drept pusă în operă de Coaliţia PSD-ALDE. În plan extern am văzut că „împăratul este gol“. Dragnea a fost huiduit la Congresul socialiştilor europeni, iar mesajul liderului Frans Timmermans a fost foarte clar: dacă vrea să fie parte dintr-un club european, „Liviu“ trebuie să îi respecte regulile”, a mai spus Oprea.
Aşa că preşedintele coaliţiei s-a întors de la Congres cu ameninţarea că atât PSD, cât şi ALDE, sunt la un pas de a fi excluse din familiile lor politice europene. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate