marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură a fost depusă: Vrabiile politice mălai visează

Moțiunea de cenzură a fost depusă: Vrabiile politice mălai visează

Moţiunea de cenzură depusă astăzi arătă că toate vrabiile politice visează mălai, iar mălaiul este influența asupra prostimii, adică noi… printre altele. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi. Problema este că, la declarațiile care au fost date astăzi se preconizează o serie de trădări, drame politice și telenovele printre membrii partidelor. 

Moţiunea de cenzură, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la parlamentari PSD.

„Moţiunea este semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent. Pentru toată aroganţa, pentru toată incompetenţa şi toată răutatea cu care au guvernat, votul pentru căderea acestui guvern profund anti-naţional este un act necesar din partea oricărui parlamentar de bună-credinţă. Semnăturile confirmă angajamentul unei majorităţi parlamentare pentru demiterea acestui guvern”, a scris Raluca Turcanu pe Facebook.

Executivul face eforturi disperate şi presiuni de tot felul ca să îi întoarcă din drum pe unii semnatari ai moţiunii.

„Este pentru toată lumea un test de caracter şi de loialitate faţă de români. Este ori, ori! Cu fiecare oră, cu fiecare zi care trece, menţinerea Guvernului Dăncilă face un rău tot mai mare României. Guvernează în haos, ilegitim şi imoral, cu o incompetenţă ce face ravagii. Interesele ţării trebuie să primeze. Şi interesele României dictează plecarea urgentă a celui mai prost guvern din istoria ţării. Acum se aleg apele. Acum se vede cine este om politic şi om de stat adevărat şi cine politruc fariseu”, a mai spus Raluca Turcan.

Vrabiile politice mălai visează 

Pe de altă parte, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marţi că parlamentarii săi au semnat moţiunea de cenzură, dar ALDE nu va intra la guvernare, iar liberalii vor trebui să formeze un executiv minoritar.

„Nu vom intra la guvernare. Probabil că PNL va trebui să facă un guvern minoritar şi sigur că vor trebui să aibă loc discuţii cu privire la ceea ce se angajează în continuare acest guvern care va trebui să primească votul în Parlament. I-am rugat pe colegii mei să reflecteze la modul foarte serios cu privire la condiţiile pe care noi le vom solicita de la viitorul guvern care va veni în Parlament să obţină votul de încredere”, a spus Tăriceanu. 

Chiar dacă ALDE nu sprijină în guvern PNL, nici nu vede scenariul unui guvern PSD – ALDE – PRO România. Parlamentarii ALDE nu vor agrea o formulă care să conducă la alegeri anticipate. Acesta a repetat și faptul c i-a atras atenția Vioricăi Dăncilă că guvernul ei nu va rezista. 

„În momentul în care ai indicii solide că nu ai susţinerea necesară pentru a continua guvernarea, cum se întâmplă în acest moment – peste 70% din populaţie consideră că direcţia în care merge ţara este una greşită -, democratic este să te dai la o parte şi să creezi posibilitatea unei noi formule democratice, care, sigur, se poate agrega în Parlament, pentru constituirea unei majorităţi şi a unui nou guvern”, a arătat Călin Popescu-Tăriceanu.

Ponta va trăda… este jocul lui politic

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, nu va vota un guvern cu premier Ludovic Orban. Mai mult, acesta vrea un guvern de centru-stânga, format din PRO România, ALDE şi PSD dar fără Dăncilă şi Fifor.

„Am fost întrebat dacă îl votez pe Orban. Nu, domnule, nu îl votez şi nici nu mi-a cerut Ludovic Orban. Sunt câţiva oameni de la PNL pe care i-aş vota premieri, dar nu vor fi numiţi. Opţiunea noastră este de a discuta de un guvern de un an de zile, până la alegeri, un guvern de centru-stânga, aşa cum a fost votat în 2016, fără doamna Dăncilă, fără domnul Fifor”, a afirmat Ponta.

Fostul prim-ministru a precizat că singura variantă pe care o ia în calcul pentru a guverna, după ce trece moţiunea de cenzură, este un guvern PSD, ALDE şi PRO România.

„Majoritatea o vom forma, pe cifre. Problema este ca PSD să accepte să facă o schimbare radicală, să termine cu baronii, cu pilele baronilor şi cu doamne care nu ştiu să citească. După care trebuie ca domnul Iohannis să accepte ideea de a numi, nu un premier de la PSD sau PRO România, că nu o să o facă, ar fi împotriva interesului lui politic, dar un premier proeuropean, inteligent, profesionist, cu o majoritate funcţională. Cred că e o idee care va fi foarte greu de respins. Altfel, poate să fie un guvern PNL – USR, dar PNL şi USR au 140 de parlamentari, până la 240 eu nu aş guverna în locul lor”, a mai spus Ponta.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate