joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură a Opoziției va fi depusă la Parlament vineri

Moțiunea de cenzură a Opoziției va fi depusă la Parlament vineri

Moțiunea de cenzură a Opoziției va fi înregistrată la Parlament, vineri, a anunțat preşedintele USR, Dan Barna. 

„Moţiunea de cenzură este necesară şi aşteptată pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. După cum aţi văzut de câteva săptămâni, există o coordonare foarte bună care funcţionează între partidele din Opoziţie”, a declarat Barna.

Potrivit lui, această moţiune de cenzură trebuie dezbătută şi trebuie să avem spaţiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi din această perspectivă vom înregistra moţiunea vineri, pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire în Parlament. 

„Și apoi undeva, probabil, joi să fie votul moţiunii, astfel încât să existe un termen suficient pentru dezbateri în spaţiul public pe această moţiune, care conţine toate argumentele pentru care Guvernul Dragnea – Dăncilă trebuie să plece de la conducerea României, de la prăbuşirea şi distrugerea Justiţiei la îndatorarea României şi prăbuşirea economică pe toţi indicatorii care ne-ar fi permis să avem şanse spre o aderare la euro mai accelerată”, a mai spus Barna.

Moțiunea de cenzură  

„Românii trebuie să ştie că toţi parlamentarii care vor susţine demersul moţiunii de cenzură vor participa la un lucru uriaş pentru ţară, pentru că Opoziţia oricând este pregătită să vină cu un cabinet de miniştri mult mai bun decât cel pe care îl avem acum”, a afirmat Eugen Tomac, liderul PMP.

De asemenea, Raluca Turcan, liderul liberalilor din Camera Deputaților, a anunţat că moţiunea de cenzură a fost semnată de 163 de parlamentari. 

„163 de parlamentari PNL, USR, PMP, neafiliaţi şi neafiliaţi aparţinând Pro România au semnat şi asumat depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Dragnea – Dăncilă, intitulată ‘Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României’. Moţiunea de cenzură este cel mai important instrument pe care partidele de Opoziţie îl au la îndemână pentru a sancţiona un Guvern care nu îşi respectă programul de guvernare, care este incompetent şi rău intenţionat”. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate