vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură: Ce spun aleșii din PMP și USR

Moțiunea de cenzură: Ce spun aleșii din PMP și USR

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a stârnit reacții din partea tuturor parlamentarilor, și dacă în cazul celor din PSD, acestea nu au fost tocmai cele mai de bun simț, iar cele ale liberalolor au fost pline de acuzații, moțiunea a ajuns la final. 

De partea liberalilor în moțiunea de cenzură au fost și PMP și USR. Iată reacțiile reprezentanților din aceste formațiuni politice:

Marius Paşcan (PMP)

”Astăzi vorbim de o sancţiune pe care Opoziţia o aplică guvernului – această moţiune de cenzură, dar sancţiunea de fapt este a cetăţenilor şi a fost vădită prin votul din 26 mai. Mă aşteptam ca măcar de formă să văd că-şi pune cenuşă în cap guvernul, recunoaşte greşelile pe care le-a făcut şi în mod decent, onest, cinstit, îşi asumă nişte nerealizări, faptul că i-a supărat pe români şi o face în continuare, din păcate. Dar poate nici nu trebuie să ne aşteptăm la mare lucru din partea Guvernului Dragnea 3 – că despre asta vorbim – câtă vreme gândiţi-vă doar prin ce rămân aceşti oameni în spaţiul public. Doamna Dăncilă nu este zi să nu siluiască, să nu stâlcească limba română. Domnul Teodorovici, pe lângă faptul că a făcut varză fiscalitatea ţării, îndatorează România în fiecare oră cu 4,7 milioane lei. Domnul Daea, când nu plimbă oaia, luptă cu cormoranii. Domnul Bădălău are nişte probleme şi din această cauză face dedicaţii diasporei în ritm de manele. Acesta este un guvern caricatural, din păcate, şi românii trebuie să ştie acest lucru şi dumneavoastră trebuie să ştiţi aceasta pentru că sunteţi emanaţia lor/. Românii, când nu sunt bătuţi în Piaţa Victoriei, atunci când vin acasă din străinătate, îi umileşte România pe la secţiile de votare, la cozi interminabile, ajung să fie luaţi cu ridicata de autorităţile altor state. Alte state îşi protejează cetăţenii, arată că îi iubesc şi asta este lucrul esenţial. În ţară ajungem să-i lăsăm umiliţi acolo unde merg să-și cinstească eroii şi afară – n-aţi spus asta doamna Dăncilă – lăsaţi semnele simbolurilor oficiale ale României de la ambasada României din Budapesta să fie profanate, batjocorite, de faţă cu autorităţile statului respectiv şi rămâneţi într-o ciudată expectativă de dragul UDMR. PMP va susţine fără rezerve această moţiune şi ne rugăm să fie într-un ceas bun”, a afirmat Paşcan.

Dan Barna (USR)

„Ascultându-vă, doamna premier, am avut impresia că trăim într-o epocă de un bine fabulos. Ascultându-vă, pare că ceea spunem de un an de zile, că acest guvern trebuie să plece, este o scăpare sau neatenţie a noastră. De fapt, acest guvern nu trebuia să guverneze vreodată România. Guvernul Dăncilă a fost o greşeală de la bun început şi este o catastrofă în prezent. Este creaţia unui om care a crezut că este mai presus de lege tot timpul şi este în prezent acolo unde ştim foarte bine. Pentru că România, şi acesta este poate cel mai mare rezultat al lui 26 mai, este o ţară în care nimeni nu este mai presus de lege. Dacă vă încăpăţânaţi să salvaţi acest guvern, în 2020 veţi dispărea cu siguranţă o dată cu el. Lucrurile se schimbă în România. O nouă clasă politică este vie şi activă. Acest guvern trebuie să plece. Acesta este mesajul lui 26 mai. USR va vota cu toţi parlamentarii săi moţiunea de cenzură. Dumneavoastră ne-aţi spus că avem un bilanţ pozitiv. Da, am avut şansa să ne facem de râs şi în Uniunea Europeană. Ceea ce însă contează cel mai mult este că după 26 mai, acest guvern nu mai are sprijinul poporului român. Acest guvern nu mai are legitimitatea pentru că românii nu mai vor să fie făcuţi de râs în Europa, să stea la cozi kilometrice pentru a-şi exprima dreptul de vot. Spuneţi că trăim bine pentru că lucrurile merg în România, doamnă premier. În fiecare an, din ultimii trei ani, locuitorii unui oraş de mărimea Sibiului pleacă în străinătate, se mută. Spuneţi că nu avem şomaj. Asta nu se datorează investiţiilor sau performanţelor din economie. Nu avem şomaj pentru că anul trecut a fost anul cu natalitatea cea mai mică din ultimii 50 de ani şi coroborat cu faptul că România se mută în străinatate, şansele noastre de viitor sunt minime. Practic, alungaţi românii din ţară! Românii nu mai au încredere în această guvernare”

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate