sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiMotociclistul acuzat de uciderea unui trotinetist bucureștean, pe care l-a lovit și...

Motociclistul acuzat de uciderea unui trotinetist bucureștean, pe care l-a lovit și împins în fața unei mașini, a fost arestat

Motociclistul acuzat că a ucis un tînăr aflat pe o trotinetă electrică, după ce, în urma unei șicanări în trafic, l-a așteptat într-o intersecție și l-a lovit în cap, cu casca, dezechilibrându-l și aruncându-l în fața unui autoturism care venea din sens opus, a fost arestat de procurori și împotriva sa a fost pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Tînărul agresat de motociclist și împins în fața autoturismului ce venea din sens opus, în apropierea  intersecției dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței din Capitală, a murit la scurt timp, la spital.

Motociclistul a fost identificat ca fiind Laurenţiu Trica Mitici, zis şi Americanu’, un personaj extrem de cunoscut în lumea moto din România, susține observatornews.ro. Prietenii îl caracterizează drept un tip calm şi relaxat care s-ar fi implicat de-a lungul timpului în mai multe acţiuni umanitare. Mitici făcea parte din grupul „Black Tulip Bucharest MF”, grup care a reacţionat imediat pe contul de Facebook, după producerea accidentului, luând decizia de a-l exclude din grup pe Mitici şi declarându-și sprijinul pentru autorităţi în desfăşurarea anchetei, potrivit aceleiași surse.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, la data de 04 august 2021, ora 18:30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcărești către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecția dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești, staționând la culoarea roșie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.

Pe fondul discuțiilor în contradictoriu, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței.

”Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenția de o agresa, determind-o să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleași împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea și căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus” – susțin anchetatorii, într-un comunicat de presă.

În urma impactului dintre autoturism și victimă a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului.

În cauză urmează a fi sesizat Tribunalul București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, se mai precizează în comunicat.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate