sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăVolodimir Zelenski: Este o mare greșeală să rămâi în Donbas dacă tu...

Volodimir Zelenski: Este o mare greșeală să rămâi în Donbas dacă tu crezi că e teritoriu rusesc. Ocupația rusă va cădea ca Zidul Berlinului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a sfătuit pe cetățenii din Donbas, care cred că regiunea ocupată face deja parte din Rusia, să se mute în Rusia, pentru că această regiune nu va intra niciodată în componența Rusiei.

„Dacă locuiți pe teritoriul Donbas-ului ocupat temporar și vă spuneți deja că, ”gata, suntem ruși, suntem în Rusia”, atunci este o mare greșeală să rămâneți în Donbas, pentru că acesta nu va fi niciodată teritoriu rus, niciodată”, – a spus șeful statului, într-un interviu pentru portul de televiziune Dom TV, citat de Unian.

Președintele Zelenski a comparat ocuparea Donbas-ului cu Zidul Berlinului și a dat asigurări că, în orice caz, ”și acest zid va cădea”.

„Dacă iubești Rusia deși ai fost în Ucraina toată viața, dar ai simțit-o ca făcând parte din Rusia, dacă te simți așa, atunci ar trebui să înțelegi și, în numele copiilor și nepoților tăi, să mergi și să-ți cauți un loc în Rusia „, a spus Zelensky.

El este convins că fără Ucraina nu va exista civilizație în teritoriile ocupate temporar (ORLDO).

Cât privește locuitorii Donbas-ului, care se consideră ucraineni ce trăiesc într-o regiune ucraineană, Zelenski le-a cerut să continue să rămână acolo deoarece acel teritoriu va fi, până la urmă, dezocupat.

Anterior,  președintele a făcut o declarație similară despre Crimeea .

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate