vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAdministrație publicăNicușor Dan l-a mutat pe șeful ALPAB, Bogdan Tănase, conducător strategic în...

Nicușor Dan l-a mutat pe șeful ALPAB, Bogdan Tănase, conducător strategic în Securitate națională, în fruntea Centrului Cultural Expo Arte

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a demis joi pe șeful ALPAB, Bogdan Peter Tănase, din cauza situației deplorabile în care au ajuns parcurile din Capitală, dar l-a numit, în schimb, la conducerea Centrului Cultural Expo Arte, potrivit consilierului general în CGMB, Manuela Mureșan.

După ce ne-am minunat cum un director ADP S1 (și echipa sa) ajunge director general la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, am aflat-o pe asta: Directorul General al renumitului ALPAB este de azi detașat ca director general la Centrul Cultural Expo Arte!

Potrivit aceleiași surse, explicația pentru asemenea reorientări profesionale ilogice ”ar fi că, ori e ceva-n iarba de la ADP și ALPAB, ori instituțiile culturale aflate în coordonarea PMB sunt un fel de cimitir al elefanților” – a anunțat consilierul general Mureșan, pe pagina sa de Facebook.

Concediat ca incapabil de la ALPAB și promovat ca geniu la Centrul Cultural, Bogdan Tănase e un adevărat paradox politic.

Individul, crescut în burta PDSR, unde a fost șef de direcție prin 2001-2002, iar apoi mutat expert în Senatul României, este adânc solidificat în crusta de paraziți așezată pe Primăria Capitalei. El și-a trecut într-un CV din 2008 că este specializat în, nici mai mult, nici mai puțin decât Conducerea strategică în domeniul Securității naționale.

CV-ul lui Bogdan Tănase din 2008

Tănase a candidat anul trecut, fără succes, pe lista PSD, la Consiliul Județean Ilfov.

Noul loc de muncă al securiciului Tănase, Centrul Cultural Expo Arte, a fost înființat printr-o hotărâre de Consiliu General din 14 iunie 2018, în mandatul Gabrielei Firea.

Clotilde Armand, 2017: Cu ajutorul lui Bogdan Peter Tănase, o crizantemă costă 310 lei

Potrivit unei dezvăluiri făcute de Clotilde Armand în urmă cu 4 ani pe pagina sa de Facebook, în administrația lui Tănase la ALPAB o crizantemă costa 310 lei, adică de 100 de ori mai mult decât la florărie.

Iată ce scria în iulie 2017, actualul Primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook:

Pentru cine nu știe, Bogdan Peter Tănase este şeful ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti) și conduce după bunul plac această instituție. Cu ajutorul lui Bogdan Peter Tănase, o crizantemă costă 310 lei, iar problema Podului CFR din parcul Herăstrău continuă să fie ignorată.

În timpul mandatului său, toate controalele făcute de Agenția Națională pentru Achiziții Publice au scos la iveală probleme grave iar Curtea de Conturi a constatat că a făcut achiziţii inutile şi supraevaluate, contracte umflate și decontate, inventarieri superficiale şi plăţi fără acoperire legală.

Câteva exemple:

  • pentru întreținerea spațiilor verzi s-au plătit 3,3 milioane euro fără întocmirea tuturor documentelor din care să rezulte exactitatea şi realitatea cantităţilor de lucrări înscrise în situaţiile de plată
  • ALPAB a decontat servicii SPA de 50.000 de euro
  • gestionează terenuri în valoare de 60 milioane de euro fără cadastru
  • 200.000 de euro cheltuieți pentru telefoane şi internet

Reamintim că anul acesta Primăria Capitalei dorea să încheie prin ALPAB un acord pe 2 ani în valoare de 12 milioane de euro pentru paza parcurilor, în condițiile în care bugetul anual al ALPAB este de 65 de milioane de lei (de 4 ori mai mult decât bugetul pentru Educație al județului Teleorman) iar paza parcurilor reprezintă 40% din bugetul ALPAB.

Ce îl recomandă pentru această funcție?
Din CV-ul domnului Tănase:

  • doctorand în științe militare la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București
  • doctorand în științe tehnice la Universitatea Petroșani
  • licențiat în inginerie economică la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București
  • a fost 5 ani director în Administraţia Pieţelor
  • a ajuns în conducerea Aeroportului Băneasa unde nu a făcut nimic
  • a fost șef la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti, implicat în nenumărate scandaluri şi afaceri suspecte

Îi solicit domnului Bogdan Peter Tănase demisia pentru modul defectuos în care gestionează această instituție într-un dispreț total față de lege și față de bucureșteni”, scria Clotilde Armand pe Facebook, pe 8 iulie 2017.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate