marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiNoi restricții ar putea fi impuse de autorități, în cazul valului trei

Noi restricții ar putea fi impuse de autorități, în cazul valului trei

Autorităţile nu exclud impunerea de noi restricții, având în vedere numărul în creştere de cazuri de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu putem exclude alte restricţii. Vă invit să vă uitaţi pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi, lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul a adăugat că testarea şi raportarea arată o imagine privind pandemia de COVID 19, întrebat despre numărul mic de teste COVID efectuate în weekend şi faptul că anumite raportări sunt date cu întârziere.

„Consider că sunt mai mulţi indicatori pentru imaginea reală, indicatorul cel mai clar, care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială, este numărul de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, iar acest număr de pacienţi creşte, a crescut în fiecare zi, aşa încât apelul nostru ca oamenii să respecte regulile şi să se protejeze pe ei şi pe ceilalţi”, a declarat Voiculescu.

Noi restricții, dacă va fi cazul

Pe de altă parte, Voiculescu spune că în judeţele în care există locuri pentru vaccinare ar putea începe etapa a III-a de imunizare.

„Luăm în considerare acest lucru. Lucrurile nu arată foarte diferit de la un judeţ la altul, aproape peste tot prin ţară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate”, a spus Voiculescu, la Parlament.

El a susţinut că un criteriu pentru vaccinarea celor din etapa a III-a ar putea să fie incidenţa din judeţe.

„Evident ne orientăm atenţia către judeţele unde rata de infectare este mai mare, dar în acelaşi timp vrem să vaccinăm câţi mai mulţi oameni cât mai repede şi avem o cantitate semnificativă de vaccinuri care vin în luna martie – peste două milioane de vaccinuri şi în luna aprilie o să vină peste două milioane de vaccinuri doar de la Pfizer/BioNTech, o să fie peste 200.000 pe săptămână”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate