joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiDragnea şi Tăriceanu au primit o nouă palmă usturătoare de la UE

Dragnea şi Tăriceanu au primit o nouă palmă usturătoare de la UE

Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au primit o nouă palmă usturătoare din partea oficialilor UE, chiar dacă au încercat să acopere politica dezastruoasă cu discursuri care sună bine, a declarat deputatul liberal Raluca Turcan. 

„PNL salută prezenţa reprezentanţilor Parlamentului European în avanpremiera deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, a fost o bună ocazie de a avea şi în România o demonstraţie că în faţa responsabililor cu politica europeană, în faţa partenerilor europeni, dublul discurs şi dubla valoare nu rezistă”, a spus liderul liberalilor din Camera Deputaților.

Aceasta este de părere că reprezentanții Uniunii Europene nu s-au lăsat convinși de discursurile pozitive ale PSD-ALDE și au plătit.  Mai mult, aceasta a firmat că, Dragnea şi Tăriceanu să nu încerce să mai cosmetizeze ceea ce se întâmplă în România şi discursul să fie unul tranşant. 

O nouă palmă usturătoare dată de UE

„Practic, astăzi, cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului au primit o nouă palmă usturătoare din partea reprezentanţilor Uniunii Europene, pentru că au considerat că fiind invitaţi în Parlamentul României, e foarte posibil ca politica dezastruoasă din plan intern să poată să fie acoperită de discursuri care sună bine. Sună bine, însă nu sunt credibile şi nu au nicio reflectare în materie de politică legislativă şi instituţională în România”, a mai spus Raluca Turcan. 

Potrivit ei, mesajul reprezentanţilor europeni a fost acela că, dacă se vorbeşte despre derapaje în privinţa respectării valorilor europene, discuţiile nu au nicio legătură cu sancţionarea poporului român, ci ţin de capacitatea de guvernare a celor care deţin în momentul de faţă puterea. 

„În acelaşi timp, subsidiaritatea este un principiu fundamental al UE, însă subsidiaritatea nu are nicio legătură cu respectarea valorilor fundamentale, cum sunt respectul faţă de statul de drept, libertatea de exprimare, funcţionarea democratică a instituţiilor statului român. Nicio tentativă de muşamalizare a încălcării drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români nu poate fi trecută cu vederea. În acelaşi timp, astăzi, partenerii europeni şi-au exprimat deschiderea şi dorinţa ca România să fie o ţară prosperă, cu decizii corecte, dar deciziile se iau de către cei care în momentul de faţă deţin puterea”, a adăugat ea. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate