sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: Cererea lui Firea pentru 667 milioane de lei, lipsită de bun...

Orban: Cererea lui Firea pentru 667 milioane de lei, lipsită de bun simț

Cererea lui Firea pentru 667 milioane de lei care să ajungă la Primăria Capitalei este lipsită de bun simț, a declarat premierul Ludovic Orban, în condițiile în care Bucureștiul este cel mai bogat oraș din România. 

„Trebuie să vă spun că Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar a cere bani de la bugetul de stat mi se pare o lipsă de bun-simţ, pentru că bugetul de stat este alimentat cu taxe şi impozite plătite şi din Moldova, unde oamenii au nivel de viaţă mult mai scăzut, alimentat cu taxe şi impozite plătite şi de cetăţenii din Oltenia, şi de cetăţenii din Braşov, toată lumea plăteşte la bugetul de stat. Mi-a solicitat să îi aloc din fondul de rezervă al Guvernului 667 de milioane. Nu pot să aloc Bucureştiului 667 de milioane în condiţiile în care erau peste 1.500 de localităţi care riscau să termine anul fără să poată să plătească salariile, fără să poată să plătească iluminatul public, fără să poată să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi sau salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Potrivit premierului, aceşti bani au trebuit alocaţi acolo, că nu putea să facă o asemenea nedreptate încât să aloce pentru cine ştie ce categorii de cheltuieli pe care nu le înţelege nimeni, pentru că nu le vede nimeni în Bucureşti.

Cererea lui Firea, susținută de Ciolacu 

Pe de altă partea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi transmite premierului Ludovic Orban că bun-simţ este să aloci banii publici transparent, în funcţie de nevoile reale ale comunităţilor locale şi îi cere să nu o mai jignească pe Gabriela Firea, primarul Capitalei.

„Bun-simţ, domnule Orban, este să aloci banii publici, transparent, în funcţie de nevoile reale ale comunităţilor locale şi indiferent de cine sunt conduse. Neruşinare este să pedepseşti cetăţenii pentru că sunt conduşi de un primar de altă culoare politică. Aşa cum aţi făcut dumneavoastră acum trei zile, când aţi golit ilegal fondul de rezervă către primarii PNL. Chiar dacă matematica nu este domeniul dumneavoastră forte, cifrele sunt clare: pentru cei 53% primari PSD aţi alocat 100.707 mii lei, iar pentru 33% primari PNL aţi alocat triplu, 283.670 mii lei. Şi mai aveţi tupeul să le vorbiţi cetăţenilor despre bun simţ… PS: Nu o mai jigniţi pe Gabriela Firea. Dacă aveţi curaj, candidaţi împotriva ei în alegeri. Sau vă e frică că luaţi 11% ca data trecută?”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate