marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban estimează între 237 și 243 de voturi la învestirea Guvernului

Orban estimează între 237 și 243 de voturi la învestirea Guvernului

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, estimează ca 237 – 243 de parlamentari să voteze pentru învestirea Cabinetului său şi a acuzat un boicot din partea PSD şi a Pro România.

„Îmi păstrez aceeaşi estimare între 237 şi 243 de voturi. Eu sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc şi vor renunţa la atitudinea de boicotare, care este total de neînţeles. Eu nu îmi aduc aminte ca în 30 de ani să existe vreo învestire a unui guvern la care să lipsească din sală şi să boicoteze învestirea două grupuri parlamentare, două partide. Mai mult decât atât, am înţeles că şedinţa nu va fi condusă de niciunul dintre preşedinţi. Asta arată chiar boicot total. Conducerea PSD împiedică preşedinţii celor două Camere să îşi exercite atribuţiile, să conducă o şedinţă de plen care nu este ordinară, ci este şedinţa la care se învesteşte Guvernul şi asta cred că este o premieră”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui, este un boicot jenant, mincinos, care aruncă o imagine extrem de negativă asupra celor care au ales calea boicotului în loc să aleagă calea normală, a prezenţei în Parlament, a susţinerii în Parlament a opiniilor şi punctelor de vedere, arată dispreţ faţă de o instituţie fundamentală a statului şi o totală neînţelegere a nevoilor României astăzi.

Acesta afirmă că vor avea loc discuţii cu parlamentarii care vor vota pentru învestirea Executivului după acest moment.

„Aştept cu încredere ca un număr cât mai mare de parlamentari din afara parlamentarilor formaţiunilor politice cu care am semnat acorduri de înţelegere şi care au anunţat sprijinul Guvernului – Grupul minorităţilor, USR, PMP, ALDE, UDMR – să vină să îşi exercite dreptul de vot şi să dea României un guvern legitim, responsabil, pregătit să se apuce de treabă”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, vor exista şi parlamentari PSD care vor vota la învestirea guvernului. Potrivit lui Orban, toţi parlamentarii liberali vor fi prezenţi la vot şi vor vota la vedere. De asemenea, el a menţionat că un senator USR şi un deputat ALDE vor absenta motivat de la şedinţa plenului Parlamentului. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate