marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban despre el înșuși: Sunt un om simplu, chiar auster

Orban despre el înșuși: Sunt un om simplu, chiar auster

Premierul Ludovic Orban spune despre el însuși că este un om simplu, chiar auster. Mai mult, în perioadele în care nu a avut venituri nu a cerut ajutor de şomaj. Declarațiile acestuia au apărut după ce, ieri, și-a făcut publică declaratia de avere.

„Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster, şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viaţă ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăieşti numai strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci şi din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli”, a spus premierul Ludovic Orban.

Potrivit lui, în cei 30 de ani de carieră în viaţa publică a deţinut funcţii importante în statul român – viceprimar general al Capitalei, ministru al Transporturilor, preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, parlamentar şi acum prim-ministru.

„Ce puteţi vedea este că am trăit strict din indemnizaţia pe care am primit-o pentru funcţiile publice pe care le-am deţinut şi cred că acesta este lucrul cel mai important. Au existat anumite perioade în care, să spun, nu am înregistrat venituri, şi aici vreau să reţineţi că nu m-am dus şi nu am cerut niciun ajutor de şomaj în perioada respectivă. Faptul că pe unele companii s-a pus presiune strict din cauza faptului că au îndrăznit să facă un contract de muncă cu mine a arătat totuşi anormalitatea statului român condus de PSD”, a mai declarat Orban.

Orban, un om simplu

Potrivit declarației de avere, Ludovic Orban deţine o casă de locuit, un autoturism şi două depozite bancare. Șeful Executivului dispune de o casă de locuit în Ilfov dobândită în anul 2014. Imobilul are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi este deţinut în co-proprietate cu soţia sa Mihaela Orban.

Totodată, premierul a mai trecut în declaraţia de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, dar şi două depozite bancare, constituite în 2010 pe numele soţiei. Unul dintre depozite, deschis la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comercială Română, de 6.275 euro.

Din aceeaşi declaraţie de avere rezultă că Ludovic Orban a înregistrat în 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanţă tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu – judeţul Mureş, iar 9.000 de lei – de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociaţii Bucureşti.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate