luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: prefecții și președinții CJ nu vor ca românii să voteze la...

Orban: prefecții și președinții CJ nu vor ca românii să voteze la referendum

Există informaţii potrivit cărora prefecţii şi preşedinţii de consilii judeţene încearcă să-i forţeze pe primarii partidului de guvernământ să le ceară românilor să nu voteze la referendum, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

„Avem informaţii din toate judeţele că prefecţii şi preşedinţii de consilii judeţene încearcă să-i forţeze pe primarii partidului de guvernământ să se aşeze în faţa secţiilor de votare şi să le ceară cetăţenilor care vin la vot să nu voteze la referendum, încălcând grav legea”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la sediul central al partidului. 

Liderul liberal a anunțat că va lansa mâine un site unde românii pot transmite informaţii referitoare la tentative de fraudare sau de boicotare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului. 

„Suntem într-o stare în care PSD este gata să comită orice fel de abuz, de ameninţare, de şantaj pentru a împiedica exprimarea liberă a cetăţenilor români la referendum. PNL a luat decizia să lanseze un site în cursul zilei de mâine – opreştefrauda.ro – în care cerem fiecărui cetăţean care este ameninţat, care află informaţii privind tentativa de boicot sau de fraudare a alegerilor şi a referendumului de către PSD-ALDE să ne transmită informaţiile pentru a le face publice şi pentru a putea să reacţionăm în timp util împotriva oricărei tentative de fraudă”, a mai spus Orban. 

Potrivit lui, referendumul este cea mai desăvârşită formă de democraţie prin care fiecare cetăţean poate să decidă direct asupra unei probleme fundamentale a societăţii româneşti.

„Să nu se lase minţiţi, păcăliţi, ameninţaţi, manipulaţi de disperaţii care conduc astăzi România şi care încearcă prin toate mijloacele posibile să împiedice prezenţa oamenilor la vot şi exercitarea liberă a dreptului la vot atât la referendum, cât şi la alegerile pentru Parlamentul European”, a afirmat Orban. 

Referendumul pentru Justiție va avea loc în data de 26 mai odată cu alegerile europarlamentare. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate