sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiReferendum pentru justiție: Cum este văzut de Putere

Referendum pentru justiție: Cum este văzut de Putere

Noul referendum pentru Justiție pentru care președintele a prezentat astăzi întrebările care vor fi adresate, este văzut ca un fiasco de către cei de la putere, sau cel puțin de către o aprte dintre aceștia. 

Spre exemplu, senatorul PSD Robert Cazanciuc spune că referendumul este un demers pur electoral. Mai mult, acesta crede că întrebările sunt în aceeaşi notă neserioasă, dar chiar și așa PSD este de acord cu acest referendum. 

„E aceeaşi notă neserioasă, în care preşedintele României nu este preocupat în mod real de problemele românilor, ci de o agendă electorală mai degrabă aş spune a USR, decât a PNL, care văd că îl susţine necondiţionat. Dar suntem de acord cu referendumul, o să mergem la referendum, o să vedem ce o să vrea românii în urma acestui referendum, a declarat Robert Cazanciuc. 

Acesta nu crede că referendumul este în sensul revizuirii Constituţiei, pentru că este un demers pur electoral.

„Putea să facă mai demult. Dacă era cu adevărat interesat de bunul mers al justiţiei, putea să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni să discute, să explice anumite lucruri, nu era nevoie să facă acest referendum, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Spune foarte clar Comisia de la Veneţia: nu amestecaţi două tipuri de scrutin – avem referendum, avem alegeri europarlamentare. Este astăzi Comisia de la Veneţia aici, i-am întrebat, Liviu Pop i-a întrebat ce opinie au despre acest lucru şi dacă preşedintele i-a consultat. Ei au răspuns foarte politicos că nu face obiectul discuţiei”, a mai spus Cazanciuc. 

UDMR va vota DA la referendum

Kelemen Hunor, liderul UDMR, este de acord cu întrebările puse de președinte și spune că reprezentanții partidului său vor vota cu DA la acestea. Mai mult, acesta spune că maghiarii vor să meargă si mai departe cu proiectul și să elimine din Constituţie ordonanţele de urgenţă. 

Deşi rezultatul la referendum este previzibil, formaţiunea pe care o conduce se va strădui să mobilizeze la vot cât mai mulţi cetăţeni. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate