duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiS-a semnat contractul de finanțare a autostrăzii Brașov-Comarnic

S-a semnat contractul de finanțare a autostrăzii Brașov-Comarnic

Premierul Viorica Dăncilă se bucură că autostrada Braşov-Comarnic, va fi realizată de un constructor român şi că speră ca în acest caz să fie respectate termenele. Aceasta a fost prezentă la semnarea contractului de finanțare a autostrăzii.

Contractul a fost semnat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul CNAIR, Narcis Neaga, în prezenţa prim-ministrului şi a miniştrilor Finanţelor, Eugen Teodorovici, Economiei, Eugen Bădălău, şi Sănătăţii, Sorina Pintea. 

„Firmele care sunt serioase să-şi continue lucrul, iar celelalte să plece acasă şi să lase pe alţii care vor să facă ceva. Nu ne fac nouă un favor, este obligaţia lor şi trebuie să respecte termenele pe care le-au antamat când au vorbit de realizarea unui drum expres sau a unei autostrăzi. Sper ca şi în acest contract să respectăm termenele şi mă bucur că sunt constructori români”, a spus premierul. 

Potrivit lui Cuc, va fi reziliat contractul cu constructorul care efectuează lucrările pe DN 73, un important drum turistic, spre Bran, lucru care a fost susținut și de premierul Dăncilă. 

„Ştim că oamenii îşi doresc autostrăzi, îşi doresc dezvoltare, îşi doresc investiţii, numai printr-o abordare pe care am văzut-o acum şi pe care o apreciez putem să facem paşi înainte. Dacă nu, vom sta să aşteptăm, vom căuta scuze, iar lucrurile nu vor demara aşa cum ne dorim. Eu cred, având acest mod de lucru, putem să vorbim de realizarea multor kilometri de autostradă, de drumuri expres şi, bineînţeles, iau în calcul drumurile locale, prin PNDL I, PNDL II, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, fonduri de la bugetul de stat, guvernamentale, în completare cu fonduri europene sau în parteneriat public-privat. Trebuie să folosim toate aceste oportunităţi să avem rezultatele pe care ni le dorim noi, toţi, şi pe care şi le doresc toţi românii şi, în acest caz, braşovenii”, a mai afirmat Dăncilă. 

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că firma cu care s-a semnat contractul de finanţare pentru autostrada Braşov-Comarnic va termina lucrarea înainte de termen. 

„Azi, dăm, practic, startul lucrărilor. Finanţare există, s-a întors acest tronson pe fonduri europene, s-a semnat astăzi contractul de finanţare şi vă asigur că acest tronson de autostradă va fi terminat înainte de termenul contractual pe care îl are această firmă românească”, a afirmat Cuc. Ministrul Transporturilor a punctat că îşi propune finalizarea tronsonului Braşov-Comarnic până la sfârşitul acestui an. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate