miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban: Renate Weber, apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari

Orban: Renate Weber, apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari

Renate Weber este apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari în condițiile în care aceasta, în calitate de Avocat al Poporului  a sesizat la Curtea Constituţională legiea privind impozitarea pensiilor, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000 lei – aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, poliţişti, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 – 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice – deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban vrea să o demită păe Renate Weber

Premierul le va solicita parlamentarilor liberali să investigheze posibilitatea de o demite pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a adăugat Orban.

Ieri, s-a decis ca pensiile senatorilor şi deputaţilor de peste 7.001 lei să fie impozitate cu 85% pentru ce depăşeşte această sumă. S-au înregistrat 354 de voturi „pentru”, o abţinere şi 43 de parlamentari nu şi-au exercitat votul.

Plenul Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, dar Birourile permanente reunite au decis joi să fie reintrodus pe ordinea zi a şedinţei comune de plen, motivul fiind legat de pensiile deputaţilor şi senatorilor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate