marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: Riscul de transmitere a noului coronavirus în comunitate a crescut semnificativ

Orban: Riscul de transmitere a noului coronavirus în comunitate a crescut semnificativ

Riscul de transmitere a noului coronavirus în comunitate a crescut semnificativ, a declarat premierul Ludovic Orban, care îi îndeamnă pe români să respecte regulile şi să se protejeze.

„Odată cu măsurile de relaxare, chiar dacă noi le-am luat într-o cadenţă bine gândită, pas cu pas, treptat, numărul interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ şi riscul de transmitere în comunitate a crescut semnificativ. Personal, urmăresc cu atenţie evoluţia cazurilor, îndemn oamenii să respecte regulile, să se protejeze, să-i protejeze pe ceilalţi”, a spus el, după o vizită la amplasamentul Aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav.

Premierul a dat drept exemplu Braşovul în ceea ce priveşte mobilizarea în materie de capacitate de testare. El a mai susţinut că este vorba de o creştere rezonabilă a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Cu toate acestea principalele spitale de boli infecțioase din București au ajuns la capacitate maximă, iar o creștere continuă și alertă a numărului de infectări la români ar putea duce la o suprasolicitare a paturilor din spitalelel românești. 

De asemenea, ieri preşedintele Klaus Iohannis a vizitat unităţile mobile ATI de la Romexpo din Capitală.

„Este impresionant ce am văzut astăzi împreună, aceste patru tiruri care, fiecare dintre ele, are o funcţiune completă de secţie de terapie intensivă, cu toată aparatura necesară şi aceste unităţi vor putea fi folosite acolo unde este nevoie – şi acum, pentru pacienţi COVID. (…) Ele vor fi gestionate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi folosite la nevoie. Este, pe de altă parte, rezultatul unui parteneriat foarte frumos – şi vreau să subliniez acest lucru: achiziţia şi dotarea acestor unităţi mobile de terapie intensivă sunt rezultatul unei colaborări foarte bune între autorităţile statului, mediul privat, firme, fundaţii, persoane fizice, voluntari – şi iată că se poate”, a afirmat Iohannis.

Acesta vede proiectul ca pe o mare reușită.

„Este o colaborare şi vreau să mulţumesc celor implicaţi din partea Guvernului, din partea Departamentului de Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, firme private, fundaţii, voluntari. Toţi au contribuit, unii cu bani, alţii cu muncă. Au existat acţiuni de strângere de fonduri şi vreau să mulţumesc şi persoanelor individuale, persoanelor fizice care au donat bani pentru acest proiect”. a afirmat Iohannis.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate