joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiOrdonanţa 114/2018 nu va fi abrogată sub nicio formă

Ordonanţa 114/2018 nu va fi abrogată sub nicio formă

Ordonanţa 114/2018 privind măsuri bugetar-fiscale nu va fi abrogată sub nicio formă, dar taxa pe activele financiare s-ar putea micșora, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

„O să aştept concluziile colegilor mei senatori de la cele două comisii, să vedem dacă au fost depuse amendamente, ce amendamente au fost depuse, pentru a face anumite ajustări, reglajul fin, dar ceea ce vă pot spune este că ordonanţa nu va fi abrogată cumva, sub nicio formă, pentru că am văzut tot felul de comentarii şi sugestii că ordonanţa ar putea fi abrogată. Nu, nu va fi abrogată, dar anumite modificări se pot face, dacă din aceste discuţii şi consultări pe baza unor analize rezultă soluţii mai bune”, a precizat Tăriceanu, după întâlnirea cu reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. 

„Discuţia este legată nu de taxa în sine, ci de nivelul ei. Deci nivelul s-ar putea modifica, în sensul scăderii. Coaliţia pentru Dezvoltare, dar nu numai ei, susţin că această ordonanţă, pe lângă obiectivele pe care le-am comunicat, are o serie de efecte care sunt din punctul lor de vedere criticabile. De asemenea, ce au reliefat în legătură cu Ordonanţa 114 – au spus că nu a fost o consultare, un dialog real înainte de adoptarea ordonanţei şi am dori ca pe viitor, şi sunt de părere că aşa trebuie făcut, o adevărată consultare. La nivelul Guvernului, şi aici nu este niciun fel de critică, au existat anumite considerente pentru care aceste măsuri au fost adoptate prin ordonanţă”, a afirmat Tăriceanu. 

Ordonanţa este în dezbatere, a fost la Senat, la Comisia de buget-finanţe şi Comisia economică, pentru că apoi ajunge la termenul de 45 de zile, de adoptare tacită, urmând să treacă la Camera Deputaţilor

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate