luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiOUG 7/2019 atacă justiția, iar protestele ar putea duce la retragerea ei

OUG 7/2019 atacă justiția, iar protestele ar putea duce la retragerea ei

OUG 7/2019 atacă justiția, iar protestele ar putea duce la retragerea ei, așa cum s-a întâmplat cu OUG 13/2017, a declarat liderul USR, Dan Barna, care a participat aseară la protestele din Piața Victoriei. 

„În acest moment România este agresată masiv prin Ordonanţa 7. OUG 7 atacă în mod dramatic justiţia din România şi societatea şi ţara trebuie să reziste. Miile acestea de oameni din piaţă sunt aici pentru a transmite acest mesaj. Şi alianţa USR – PLUS este în prima linie în această luptă a societăţii româneşti pentru normalitate şi supravieţuire. Suntem aici, alături de cetăţeni, cu cetăţenii, pentru că alianţa USR – PLUS a devenit în momentul acesta speranţa de normalitate şi speranţa de o Românie europeană”, a declarat liderul USR.

Potrivit lui Barna, românii trebuie să reziste și vor rezista pentru că miile de oameni prezenți la proteste confirmă acest lucru. 

„Exact acum doi ani, Guvernul Grindeanu, după ce a dat ordonanţa 13, atunci, noaptea ca hoţii, a înţeles grozăvia gestului şi în urma protestelor societăţii a retras-o. Suntem la doi ani mai târziu, filmul pare că se repetă, situaţia se repetă, doamna Dăncilă acuma, brusc, s-a gândit că poate nişte consultări ar putea să mai lămurească dacă a fost bine sau nu că a semnat pe acea fiţuică făcută de domnul Toader şi am încredere că acest protest şi acţiunile din zilele următoare vor duce la un rezultat similar sau e necesar să ducă la un rezultat similar, respectiv această ordonanţă să fie retrasă”, a mai afirmat liderul USR.

Potrivit lui, magistraţii ştiu foarte bine ce înseamnă această ordonanţă, magistraţii ştiu foarte bine că vor fi subordonaţi unor ordine de la partid, de la PSD şi de aceea este şi protestul lor din aceste zile şi de aceea este foarte bine că au ieşit să protesteze. 

Mii de persoane au participat la protestele desfăşurate duminică seara în marile oraşe din ţară faţă de OUG de modificare a legilor justiţiei şi de solidarizare cu acţiunile de protest ale magistraţilor. 

Foto: USR – Facebook

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate