marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiPAID: Doar unul din cinci români și-a asigurat locuința cu asigurarea obligatorie

PAID: Doar unul din cinci români și-a asigurat locuința cu asigurarea obligatorie

Doar unul din cinci români și-a asigurat locuința cu asigurarea obligatorie, dar avem ambiţia de ajunge la 40%, a declarat François Coste, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID România.

„PAID a acumulat capitaluri proprii de 300 de milioane de lei în lipsa unui eveniment major în ultimii 12 ani. Avem în PAID Programul de Reasigurare cel mai mare din această zonă a Europei, de 1 miliard de euro, cu 50 de reasiguratori, cu rating minim „A-” şi un cost foarte competitiv. Este important că banul clienţilor rămâne pentru interesul lor. În termeni de guvernanţă, PAID a atins maturitate şi are o continuitate bună. Al doilea pilon care trebuie dezvoltat în continuare este capacitatea de a instrumenta dosare de daune în scenariu de dezastru. Cel mai important este ceea ce se dezvoltă acum la nivelul pieţei”, a mai spus oficialul.

Doar unul din cinci români și-a asigurat locuința cu asigurarea obligatorie

La nivelul pieţei, astăzi, gradul de cuprindere al PAD (poliţe active de asigurare obligatorie a locuinţei, n.r.) este de 20%, iar la asigurări facultative de 16%.

„Este un procent prea scăzut, România fiind ţara cu expunere destul de mare la catastrofe naturale. Sunt multe făcute prin PAID. Ne dezvoltăm aplicaţii prin distribuitori, optimizăm aplicaţia de emitere, investim în educarea publicului prin campanii de marketing şi comunicare la tv şi online”, a spus Coste.

Pentru perioada următoare se urmăreşte dublarea gradului de cuprindere în piaţă al PAID, până la o pondere de 40%.

„Avem ambiţia să trecem de la 19-20% grad de cuprindere la 40%, un prag deja foarte interesant pentru piaţa noastră. De asemenea, avem nevoie de un mediu legislativ. Împreună cu ASF să vorbim cu Parlamentul şi Guvernul pentru a schimba legea, iar acea lege ne va ajuta să ne dezvoltăm. Ne va ajuta cu poliţa multianuală, cu distribuţie extinsă şi la brokeri, puncte de verificare la PAID, simplificare administrativă. Sunt multe de făcut, avem nevoie de schimbări legislative”, a menţionat oficialul PAID România.

Conform datelor PAID, publicate luna trecută, numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei a crescut, în iulie 2020, cu 1,89%, până la la aproximativ 1,741 milioane, comparativ cu 1,708 milioane de poliţe similare active la 31 iulie 2019.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate