luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiPanica este noua armă politică

Panica este noua armă politică

Panica este noua armă politică, mai puternică şi mai periculoasă decât orice calamitate. În caz de cutremur, de epidemie, război, naufragiu, incendiu, accident, panica are o capacitate uriaşă de a înmii urmările dramatice.
„Să fii responsabil, să fii conştient de riscuri, să-ţi asumi hotărâri dure (dar foarte necesare) sunt dovezi de inteligenţă şi maturitate politică. Acesta este sensul măsurilor luate de autorităţile din ţara noastră în condiţiile ameninţătoarei epidemii cu coronavirus. Exploatarea panicii ca pretext pentru escaladarea infruntării politice este nedemnă pentru un om politic, pentru un partid politic. Nu poţi să aduni voturi prin derutarea electoratului, prin deturnarea atenţiei, prin minimalizarea subiectelor cu adevarat importante. Această exploatare politică a panicii duce la o tulburare generală a electoratului”, a declarat deputatul Iftimie Neculai. 
Voinţa populară exprimată la urne este astfel alterată în mod premeditat. Critica de dragul criticii este un demers politic steril.
„Atacul politic, mai ales în circumstanţe de gravitate publică, nu construieşte nimic. Nu poate genera decât o cale politică ruinătoare pentru cetăţeni.Am fost trimişi în Parlament pentru a netezi calea României spre progres, prin democraţie asumată, nu pentru a descoperi noi arme politice, cum ar fi panica exploatată la rece de capetele înfierbântate ale unora”, a mai spus acesta.

Panica este noua armă politică

Pe de altă parte, deputat PNL Antoneta Ioniţă atrage atenţia asupra faptului că asistăm în aceste zile la „un comportament iraţional şi lipsit de orice responsabilitate” din partea celor care vor să transforme subiectul legat de coronavirus într-un câştig electoral.

„Din păcate, asistăm în aceste zile la un comportament iraţional şi lipsit de orice responsabilitate. Sunt tot mai mulţi cei care încearcă să politizeze momentul, să-l transforme într-un subiect din care să câştige capital electoral. Coronavirusul este folosit în mod iresponsabil de opozanţii Guvernului PNL pentru câştig electoral. Preocuparea pentru a fi pregătiţi cu spaţii conforme, în situaţia apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire, cu materiale sanitare, medicamente, măşti şi tot ce este nevoie pentru tratament şi prevenţiei a fost înlocuită cu absurde jocuri de imagine. Aflăm acum că am avea nevoie de un guvern tehnocrat, condus taman de secretarul de stat Raed Arafat, văzut ca singurul capabil să salveze România de coronavirus. Absurdul merge până acolo încât să se vorbească de noi guverne, în loc să vorbim despre soluţii şi realităţi”, declară Antoneta Ioniţă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate