miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiPapa Francisc la Blaj: Fecioara Maria să vă călăuzească spre un viitor...

Papa Francisc la Blaj: Fecioara Maria să vă călăuzească spre un viitor plin de pace

Fecioara Maria să vă călăuzească spre un viitor plin de pace, le-a transmis Papa Francisc celor aproximativ 100.000 de credincioşi adunaţi duminică, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. 

Acesta a afirmat că speră ca Fecioara Maria să îi călăuzească spre un viitor de un autentic progres şi de pace şi spre construirea unei patrii din ce în ce mai dreaptă şi mai fraternă. 

„Ei vă încredinţez pe voi toţi şi Îi cer să vă călăuzească pe drumul vostru de credinţă, pentru a înainta spre un viitor de un autentic progres şi de pace şi astfel să contribuiţi la construirea unei patrii din ce în ce mai dreaptă şi mai fraternă”, a spun Papa Francisc.

„Înainte de a termina această Dumnezeiască Liturghie, doresc să vă salut încă o dată pe voi toţi aici prezenţi şi pe cei pe care i-am întâlnit în aceste zile, mulţumindu-vă tuturor pentru primirea călduroasă, îi salut cu respect pe domnul preşedinte al republicii şi pe celelalte autorităţi, exprimându-mi recunoştinţa sinceră pentru colaborarea rodnică în ceea ce priveşte pregătirea şi desfăşurarea acestei vizite”, a declarat Suveranul Pontif. 

Părintele Sfânt a afirmat că este recunoscător Bisericii Ortodoxe Române pentru primirea în spirit fratern.

„Sunt recunoscător Prea Fericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, Clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe din România, care m-au primit în spirit fratern! Domnul să binecuvânteze această străveche şi distinsă Biserică şi s-o susţină în misiunea ei. Adresez un salut plin de afecţiune şi de recunoştinţă Prea Fericirii Voastre, cardinal Lucian Mureşan. Îi salut pe credincioşii Bisericii Catolice: episcopii, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii laici din Bucureşti şi din Iaşi, precum şi pe numeroşii pelerini veniţi la Şumuleu Ciuc. Îi mulţumesc lui Dumnezeu care mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi şi de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare şi de mărturie a carităţii. Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate şi milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, daţi mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră”, a afirmat Suveranul Pontif. 

De asemenea, Papa le-a urat tuturor românilor ca Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra tuturor cetăţenilor României, care, în decursul istoriei, s-au încredinţat mereu mijlocirii ei.

Zilele trecute Papa Francisc a ajuns la Iași unde l-au așteptat 140.000 de pelerini. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate