sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițiePatru argeșeni au fost reținuți după ce au împrumutat 1,7 milioane lei...

Patru argeșeni au fost reținuți după ce au împrumutat 1,7 milioane lei de la CAR, folosind sute de adeverințe false

Procurorii argeşeni au reţinut patru persoane, trei femei şi un bărbat, în dosarul în care instrumentează infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi uz de fals în relaţia cu o Casă de Ajutor Reciproc. Suspecţii sunt bănuiţi că au făcut împrumuturi de 1.7000.000 de lei folosind sute de adeverinţe false.

Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Argeş, în urma audierilor şi după administrarea probatoriului, anchetatorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a patru persoane în dosarul de înşelăciune, fals şi uz de fals. Este vorba despre trei femei, de 43 şi 29 de ani, din Mioveni şi de 54 de ani, din Albota şi despre un bărbat în vârstă de 22 de ani, din Mioveni.

În cursul zilei de vineri, cei patru vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Alte 12 persoane au fost audiate în acest dosar.

Totodată, la locuinţele suspecţilor şi la sediile firmelor folosite de aceştia în activitatea infracţională, anchetatorii au descoperit sute de mii de lei dar şi mii de pachete de ţigări provenite cel mai probabil din contrabandă.

„În urma celor 9 percheziţii, efectuate în data de 09 decembrie a.c., în localităţile Piteşti, Mioveni, Costeşti şi Albota, poliţiştii argeşeni au descoperit şi ridicat mai multe documente şi înscrisuri cu valoare probatorieş ştampile, carduri bancare, suma de peste 300.000 de lei, precum şi cantitatea de aproape 7.000 de ţigarete, ce nu aveau aplicat timbru emis de autorităţile române, susceptibile a proveni din contrabandă. 16 persoane au fost conduse la audieri, iar patru persoane au fost reţinute”, informează, vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

În dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, anchetatorii au descins, joi, la domiciliile şi sediile unor firme, în localităţile Piteşti, Mioveni, Costeşti şi Albota.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Piteşti şi Mioveni, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 249 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi în cadrul a cinci firme din municipiul Piteşti, obţinând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate