vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPatru obiective prioritare pentru Teleorman, de la Cuc pentru Dragnea

Patru obiective prioritare pentru Teleorman, de la Cuc pentru Dragnea

Patru obiective prioritare pentru judeţul Teleorman vor fi realizate, acestea fiind Autostrada Sudului, podul peste Dunăre de la Zimnicea şi reabilitarea a două drumuri naţionale, DN 51 Alexandria-Zimnicea şi DN 52 Alexandria-Turnu Măgurele, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

„Primul lucru şi cel mai important este Autostrada Sudului. Suntem într-un stadiu avansat, din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa judeţul Teleorman”, a afirmat Răzvan Cuc. 

Autostrada va fi realizată în parteneriat public-privat şi speră ca în septembrie să înceapă procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construcţie. „A fost scos la licitaţie studiul de fundamentare, va fi finalizat la sfârşitul lunii iulie, în august vom intra cu hotărârea în guvern, iar în luna septembrie vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască”, a spus ministrul Transporturilor. 

Un alt proiect prioritar pentru judeţ este podul peste Dunăre, de la Zimnicea la Sviştov, Bulgaria. 

„Un alt proiect deosebit de important care se va face este podul peste Dunăre, Zimnicea-Sviştov. Partea română a urgentat foarte mult acest obiectiv, am vorbit cu ministrul Transporturilor din Bulgaria, ei ne-au dat câteva puncte generale, eu astăzi i-am prezentat doamnei prim-ministru acordul care se va face între Guvernul României şi Guvernul Bulgariei pentru implementarea acestui pod”, a declarat Cuc. 

Ministrul Transporturilor a adăugat că este nevoie şi de dezvoltarea infrastructurii adiacente, cum ar fi centura ocolitoare a oraşului Zimnicea, dar şi reabilitarea a două drumuri naţionale, DN51 şi DN52, lucrări care ar urma să fie demarate în scurt timp. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate