duminică, mai 22, 2022
AcasăAgenda ZileiProfesorii vor deveni paznici anti-gripă în scolile României

Profesorii vor deveni paznici anti-gripă în scolile României

Profesorii ar trebui să devină paznici anti-gripă și dacă vor constata că elevii prezintă simptome de gripă, ar trebui să-i cheme părinţii acestora pentru a-i lua acasă, a declarat Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii. declarațiile vin în contextul în care tot mai mulți copii cad victime virusului gripal. Mai mult, gripa a ucis deja două persoane. 

„Teoretic, este atribuţia medicului şcolar şi a asistentei din cabinetul medical şcolar de a face triajul copiilor în fiecare dimineaţă şi, în special în această perioadă, profesorii ar trebui să vadă dacă la primele ore copiii manifestă simptome de gripă sau alte afecţiuni şi ar trebui să cheme părinţii pentru a-şi lua copiii acasă. Înţeleg că sunt nelămuriri… Profesorii nu se simt foarte confortabil de a lua ei această decizie. În urma colaborării cu Ministerul Educaţiei, vom vedea exact cum se va face de acum încolo”, a explicat Amalia Șerban.

Potrivit oficialului, a fost redactat un draft de protocol cu privire la o mai bună monitorizare a stării de sănătate a copiilor în unităţile de învăţământ.

„Acest protocol conţine, de fapt, o întărire a colaborării între direcţiile de sănătate publică şi inspectoratele şcolare judeţene, astfel încât atunci când există creşteri ale numărului de cazuri de gripă într-o şcoală, să se poată lua decizii punctuale, în funcţie de evoluţie”, a afirmat Şerban la sediul Ministerului Sănătăţii.

Oficialul a mai menționat că, o unitate de învăţământ nu poate fi închisă în totalitate dacă sunt trei cazuri de gripă. „Dacă sunt trei cazuri, nu trebuie să se închidă şcoala în întregime, eventual pot fi trimişi acasă doar copiii bolnavi sau se pot suspenda cursurile unei clase, două clase, nu a întregii şcoli”, a arătat directorul.

Deja au fost demarate deja discuţiile pentru contractul de anul acesta pentru vaccinul antigripal, dar cu toate acestea românii mai au de așteptat până să se vaccineze.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate