sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPersoanele condamnate în România și închise în Italia, subiect de discuții între...

Persoanele condamnate în România și închise în Italia, subiect de discuții între miniștrii Justiției

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a discutat, vineri, cu ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, despre situaţia în care se află persoanele condamnate în România şi care îşi execută pedeapsa în Italia.

„În cadrul întâlnirii, au fost abordate relaţiile dintre România şi Italia în domeniul justiţiei, exprimându-se satisfacţia pentru cursul ascendent pe care îl cunoaşte cooperarea bilaterală. Totodată, au fost punctate unele elemente de interes, în special cu privire la amplificarea schimbului de experienţă în domenii precum combaterea criminalităţii organizate, lupta împotriva corupţiei, cooperarea judiciară în materie civilă – domeniu în care s-a subliniat importanţa întâlnirilor la nivel tehnic pe problematica aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii”, a anunțat Ministerul Justiției.

În ceea ce priveşte cooperarea judiciară în materie penală, sursa citată precizează că ministrul Justiţiei a mulţumit pentru foarte buna colaborare cu autorităţile italiene în acest domeniu şi a evocat situaţia persoanelor condamnate în România şi care îşi execută pedeapsa în Italia.

Ministrul Justiţiei a precizat că, deşi partea română are cunoştinţă că, în aceste speţe, se aplică legislaţia italiană care dă efect legăturilor acelor persoane cu statul italian, şi-ar dori o comunicare mai apropiată cu autorităţile italiene pe acest subiect, inclusiv analizarea în viitor a reluării schimbului de magistraţi de legătură.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate