sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiPlângerea formulată de fostul şef al DNA Ploieşti, respinsă de ÎCCJ

Plângerea formulată de fostul şef al DNA Ploieşti, respinsă de ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins plângerea formulată de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea împotriva controlului judiciar.

Măsura fusese impusă de procurori în dosarul în care este acuzat de complicitate la favorizarea făptuitorului şi cercetare abuzivă, potrivit Agerpres.

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul Lucian Gabriel Onea împotriva ordonanţei 21/P/2018 din data de 22 noiembrie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică (…). Definitivă”, potrivit deciziei luate azi.  

Parchetul General a dispus, pe 22 noiembrie, prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în perioada 24 noiembrie 2018 – 22 ianuarie 2019, faţă de Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu. 

Cei doi se află sub control judiciar din luna iulie, având interdicţia de a comunica între ei şi cu anumite persoane, de a exercita profesia de procuror şi de a deţine arme. 

Fostul procuror șef al DNA Ploiești este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă. 

Totodată, Mircea Negulescu este acuzat de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă. 

Potrivit Parchetului General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate