miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPMP și USR, pentru prelungirea stării de urgență. ALDE, împotrivă

PMP și USR, pentru prelungirea stării de urgență. ALDE, împotrivă

Liderii PMP și USR susțin prelungirea stării de urgență pentru că altfel lucrurile s-ar înrăutății în România. Cu toate acestea, Călin Popescu Tăriceanu spune că există județe în cere prelungirea stării de urgență ar trebui să nu se întâmple. 

Parlamentarii PMP vor vota în Parlament în favoarea prelungirii stării de urgenţă.

„Vom vota pentru prelungirea stării de urgenţă pentru că sunt nişte realităţi peste care nu putem trece cu vederea, dincolo de orice discurs dintr-ăsta populist. Eu vreau să vă spun că după primul deces de acum trei săptămâni, avem deja peste 360 de cetăţeni români care au murit din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore, din cei peste 3.000 de cetăţeni testaţi, 337 persoane sunt infectate, deci nici pe departe nu a dispărut acest pericol şi cred că este cazul să ne abţinem în a politiza orice. Traversăm o perioadă foarte dură şi urmează vremuri extrem de grele. Începe Săptămâna Patimilor şi mi-aş dori foarte mult ca lumea să se gândească cu mai multă luciditate şi spre comentarii legate de biserică”, a afirmat Tomac la TVR.

De asemenea, și Dan Barna spune că nu există nici un argument valabil pentru stoparea stării de urgență. 

„USR va vota pentru aprobarea decretului preşedintelui, va vota pentru continuarea stării de urgenţă. Eu prefer să rămân în zona unui discurs responsabil şi aş spune firesc pe actualul context. Cifrele, şi număr de îmbolnăviri, şi număr de decese, sunt în creştere. Autorităţile, şi nu doar autorităţile, ne spun că vârful epidemiei nu a fost încă atins. Probabil se va întâmpla undeva la începutul lunii mai. Din acest motiv, nu există niciun argument să relaxăm măsurile”, a afirmat Barna.

ALDE nu vrea prelungirea stării de urgență 

ALDE nu va vota prelungirea stării de urgenţă, deși nu are nici un motiv întemeiat pentru această decizie.

„Am anunţat deja că nu vom vota prelungirea stării de urgenţă şi am şi explicat în nenumărate situaţii de ce nu vom vota acest lucru. În primul rând şi în primul rând, dacă datele oficiale sunt corecte, atunci avem numeroase judeţe unde nu este nevoie de introducerea stării de urgenţă. În al doilea rând, dacă datele oficiale, care arată o situaţie relativ bună, adică un număr relativ mic de persoane îmbolnăvite şi, bineînţeles, şi mai mic de persoane spitalizate, comparabil cu alte ţări care au început deja să relaxeze măsurile de combatere a epidemiei, nu văd de ce la noi se prelungeşte starea de urgenţă şi, mai mult decât atât, se vorbeşte şi în termeni apocaliptici”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră că ordonanţele militare în baza cărora persoanele în vârstă de peste 65 de ani au restricţii de circulaţie vin cu măsuri umilitoare. 

„Sunt şi alte lucruri care nu justifică prelungirea stării de urgenţă. Recursul evident la tot felul de măsuri care nu respectă o minimă transparenţă a deciziilor publice. Această măsură umilitoare, înjositoare de a-i ţine pe cei peste 65 de ani în casă, ca şi când ar fi nişte persoane imature, care nu sunt în stare să îşi ia propriile măsuri de protecţie şi să respecte regulile de protecţie medicală şi sanitară”, a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate