duminică, februarie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiPNL se compromite aducând la „sânul” lui foștii lideri Pro România

PNL se compromite aducând la „sânul” lui foștii lideri Pro România

PNL se compromite aducând la „sânul” lui foștii lideri Pro România, Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin. Cei doi au fost cooptaţi în structurile de conducere ale Partidului Naţional Liberal, conform unui protocol care prevede şi atragerea altor parlamentari din acelaşi partid care au susţinut guvernul liberal, potrivit preşedintelui PNL, premierul Ludovic Orban.

„Am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL. Vor fi cooptaţi în structurile de conducere la nivel naţional, judeţean şi local. La nivel naţional vor fi cooptaţi în structura de conducere domnul rector Sorin Cîmpeanu şi domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a precizat Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Aceşti parlamentari de la Pro România au ales să se alăture PNL şi nu să rămână rătăciţi pe la uşile PSD, cum sunt alţii.

„Lucrurile sunt logice. Pro România a fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD, apoi a fost alături de PSD şi a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD. Noi am purtat discuţii, au luat această decizie de a veni în PNL şi de a nu rămâne rătăciţi pe la uşile PSD, cum sunt alţii”, a încheiat Orban.

PLUS, nemulțumit de alegerea PNL 

Reprezentanţii PLUS se declară dezamăgiţi de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foşti deputaţi ai Pro România şi ALDE.

Potrivit lor, intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Cîmpeanu în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD.

„PLUS se declară dezamăgit de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foşti deputaţi ai Pro România şi ALDE care au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016. Din păcate, Partidul Naţional Liberal este ameţit de aburii sondajelor şi repetă greşelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situaţia de a căuta soluţii la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituţională dezechilibrată politic din aceleaşi motive”, precizează reprezentanţii PLUS.

În opinia acestora, cetăţenii speră într-o politică nouă, coerentă şi fără compromisuri, iar milioane de oameni au ieşit la urne în 2019 pentru că, spune PLUS, aceştia resping traseismul şi modul tranzacţional prin care s-a făcut politică până acum.

„Intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Cîmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiţia traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE şi Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică – în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a iniţiat şi adoptat Ordonanţa 13. Nu poţi fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acţionat împotriva valorilor europene, împotriva Justiţiei şi statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este raţiunea acestui gest, de ce acceptă traseişti în conducerea partidului şi cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacţionare a funcţiilor politice”, a declarat Dragoş Tudorache, preşedinte executiv al PLUS.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate