marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPrimarul PNL al comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, acuzat de fraudarea alegerilor

Primarul PNL al comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, acuzat de fraudarea alegerilor

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alte 16 persoane au fost reţinuţi în dosarul de fraudă electorală în care procurorii au făcut descinderi, inclusiv la Primăria Ciorani şi la locuinţa edilului. Primarul este acuzat de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi de falsificarea acestora. Ulterior, magistraţii Judecătoriei Ploiesti au respins propunerea anchetatorilor privind emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor 17 persoane –  informează News.ro.

Miercuri, 9 iunie, procurorii Parchhetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au efectuat 15 percheziții  în locații din comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei și la domiciliul primarului Marian Voicu, și alte trei percheziții în locații din municipiul Ploiești.

Potrivit anchetatorilor, ”cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice”.

Anterior, pe 1 martie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a transmis un comunicat de presă în care anunța că procurorii fac cercetări într-un dosar privind sustragerea buletinelor de vot de la alegerile locale organizate în septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani.

Concret, mai mulți saci cu voturi au fost furaţi atunci dintr-o anexă a Judecătoriei Mizil. Documentele erau depozitate acolo tocmai pentru că erau considerate probe în anchetă.

”Pe 23.02.2021, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 08.02.2021, orele 19.40, o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva judecătoriei Mizil, ce funcționează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil (…), de unde au fost sustrase mai multe buletine de vot” – au precizat procurorii în comunicat.

Rezultatul presupusei fraude anchetate de procurori, în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, a fost victoria  covârșitoare a PNL:  fostul PSD-ist Marin Voicu, candidat din partea PNL a cîștigat fotoliul de primar al comunei Ciorani cu 83,18% din voturi, iar PNL a obținut pentru Consiliul Local 76,12% din voturi.

Primarul Voicu obținuse și în trecut, în izmana PSD, scoruri mari în alegeri. Rămâne în sarcina procurorilor să-i demonstreze vinovăția, dacă s-a cocoțat prin fraudă în tronul de a primărie.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate