marți, august 16, 2022
AcasăAgenda Zilei”Prins Pol” la Paris: Infractorul cu numele țării în buletin, Paul al...

”Prins Pol” la Paris: Infractorul cu numele țării în buletin, Paul al României, a fost prins luni, la Paris, când tocmai fugea de pușcărie

Paul Philippe Al [Pușcăriei] României, infractorul care și-a pus numele țării în buletin și apoi a ”violat-o” la greu, în grup, alături de alții ca el, în punctele Băneasa și Snagov, a fost prins luni, în Paris, unde se ascundea ca orice escroc urmărit internațional. Fugarul se sustragea din decembrie 2020 unei condamnări definitive la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa și a pădurii Snagov.

Potrivit site-ului Poliției Române, Paul al României este căutat pentru punerea în executare a unui mandat emis de Curtea de Apel Brașov, ca instanță de executare, de 3 ani si 4 luni inchisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Anunțul prinderii individului a fost făcut de ministrul de interne, Lucian Bode. „Ca urmare a activităților de cooperare între Poliția română și cea franceză, Prințul Paul al României a fost depistat și retinut la Paris. În continuare se defășoară acte procedurale în vederea aducerii acestuia în țară”, a spus Bode.

Condamnatul Paul al României, surprins pe stradă de polițiștii francezi, avea asupra sa un pașaport eliberat de autoritățile britanice.

El fusese dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii care l-au căutat la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Capitalei, nu l-au găsit pentru punerea în executare a condamnării din dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Desigur, soția acestuia, prințesa Lia, le-a declarat atunci polițiștilor că Paul ar fi plecat în Portugalia, deși putea la fel de bine să declare că e plecat și pe Lună, pentru că oricum n-o credea nimeni.

Escrocheria pusă la cale de grupul infracțional organizat în jurul lui ”Paul – sânge albastru” a constat în retrocedarea fără drept, deci abuzivă dar și formală către acest individ a peste 70 de hectare de teren (Ferma Băneasa-28 ha și Pădurea Snagov-47 ha), în valoare de peste 145 milioane de euro, imobilele intrând de fapt, prin acte întocmite anterior, în proprietatea unor israelieni rapace, Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein, condamnați și ei, în lipsă, la cinci ani de pușcărie, totul sub bagheta unui alt infractor  băștinaș, Remus Truică, maestrul de ceremonii al afacerii, condamnat la 7 ani de închisoare. De asemenea, combinatorul politic și de afaceri Dan Andronic a fost condamnat și el la trei ani de închisoare cu suspendare.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate