luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiPro România - minora urâtă cu pretenții de prințesă în politică

Pro România – minora urâtă cu pretenții de prințesă în politică

Pro România, încurajată de faptul că a scos un infim 6,6% la alegerile europarlamentare, dar și de faptul că PSD este în cădere liberă, iar Opoziția vrea să construiască o majoritate pentru a prelua puterea iese la pețit. 

Problema este că în momentul de față, Pro România pare o minoră urâtă și prin prisma faptului că este asociată cu imaginea PSD, adică este văzut un satelit al PSD sau chiar un PSD mai mic. Așa că, prin vocea liderului, Victor Ponta, Pro România se dă prințesa care vrea să fie cucerită și pune și condiții pentru asta. 

Ponta a ieșit într-o declarație de presă și a anunțat că nu face alianțe nici cu PSD, nici cu PNL, pentru că sunt partide vechi și nu se mai pot reforma. În schimb, dacă vrea cineva să-o pețească ei au deja opt condiții pentru a ajunge la Guvern sau măcar pentru a constitui o alianță. 

„Am decis un set de 8 priorităţi politice, când spun priorităţi, chiar acum, pe care PRO România le susţine şi care reprezintă din punctul nostru de vedere condiţiile absolut obligatorii pentru a avea orice fel de parteneriat în perioada următoare. Ce aşteptăm noi de la orice fel de Guvern, orice fel de alianţă, orice fel de majoritate? Primul lucru – abrogarea OUG 114 cu păstrarea acelor prevederi pe care mediul de afaceri şi autorităţile locale le-au considerat totuşi pozitive, în zona de construcţii, în zona de energie. Cerem categoric să o discutăm în Parlament cât mai repede şi să luăm nişte măsuri urgente”, a precizat Ponta. 

PRO România vrea și discuții legate de aplicarea integrală a Legii 223/2015 privind pensiile militare. 

„Este o discuţie largă, suntem de acord să discutăm despre pensiile speciale, despre ce facem cu ele în continuare, dar pensiile militare nu sunt pensii speciale, cei care au dobândit şi dobândesc pensia în baza Legii 223 au dreptul la ea, de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza avem pensii militare, toate ţările NATO au pensii militare şi pentru noi este o condiţie absolut obligatorie”, a mai spus Ponta. 

Partidul lui Ponta vrea reformarea Ministerului Afacerilor Interne, nu doar prin schimbarea ministrului Carmen Dan, schimbare care, spune liderul partidului, trebuia, deja, să aibă loc. 

„Vorbim aici de câteva lucruri absolut esenţiale, şi anume, pentru a lămuri sau mai bine zis de a îmbunătăţi capacitatea Poliţiei de Frontieră exact în perioada vacanţelor, am vrea ca milioanele de români care vin în ţară să nu păţească ce au păţit la vot, să stea la cozi interminabile, să lămurim activitatea MAI în incidentele grave şi inacceptabile de la Valea Uzului, să stabilim pentru totdeauna responsabilităţi legate de ce s-a întâmplat pe 10 august anul trecut în Bucureşti, în aşa fel încât să nu mai avem niciodată jandarmi care bat oameni şi oameni care bat jandarmi. Iar legat de Programul Operaţional Infrastructură Mare, să se treacă de la faza de discuţii teoretice la semnat 5 contracte – cele 3 contracte pentru spitalele regionale şi cele 2 contracte pentru autostrada Moldovei şi autostrada Piteşti-Sibiu”, a precizat Ponta. 

Cea de-a cincea condiţie ţine de implementarea Legii votului electronic.

„Noi am depus un proiect întocmit de colegul nostru Florin Jianu, mai sunt încă 2 proiecte unul de la PNL, unul de la USR, să le dezbatem dacă se poate în această sesiune, ce e mai bun din fiecare proiect să-l luăm, să-l aplicăm, în aşa fel încât să nu mai existe niciodată problemele de la vot”, a spus Ponta. 

El a adăugat că PRO România susţine şi ca alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să se facă în două tururi, pentru că este evident că este o solicitare la nivel social, oamenii îşi doresc acest lucru. 

A şaptea condiţie, a menţionat Ponta, ţine de renunţarea la forma actuală a proiectului Fondului Suveran de Investiţii şi a punctat că România are nevoie de un asemenea fond, dar în niciun caz în forma gândită de Dragnea şi Vâlcov, o formă care însemna fraudarea României şi a companiilor pe care România le mai deţinea. 

PRO România doreşte adoptarea, fie şi prin ordonanţă de urgenţă, a unei modificări la Legea partidelor politice, în aşa fel încât să se revină la forma de dinaintea amendamentului deputatului Drăghici.

„Practic, asta înseamnă că se reduce cu 80% finanţarea pentru partidele politice şi se revine într-o finanţare cât de cât decentă”, a mai spus Ponta. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate