sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD, de disperare, e la un pas să încalce legea pentru a...

PSD, de disperare, e la un pas să încalce legea pentru a nu pierde puterea

Orice promisiune în bani sau în funcţii făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea politică cu privire la moţiunea de cenzură reprezintă infracţiune, a avertizat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Avertizez public preşedintele PSD, negociatorii PSD că orice promisiune făcută în bani sau în funcţii către parlamentari pentru a le schimba opţiunea politică reprezintă o infracţiune, ca atare îi somăm să se abţină de la practicile cu care ne-au obişnuit, oricum şansele de reuşită ale unor astfel de practici sunt egale cu zero, oricum noi vom continua discuţiile, vom continua negocierile şi vom încerca să convingem în continuare parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură să fie alături de acest demers salutar pentru România, pentru că, după părerea mea, orice parlamentar care va vota moţiunea de cenzură va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publică”, a spus Orban.

Liderul liberalilor se bazează pe voturile a 244 de parlamentari la moţiunea de cenzură.

„Începe săptămâna decisivă. PNL este mobilizat la maximum pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură. Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură. Echipele de negociere ale PNL continuă discuţiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenţi, din PSD sau din grupul minorităţilor naţionale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afara celor 237 de parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, să vină la vot şi să voteze în favoarea moţiunii de cenzură”, a mai spus Orban.

Potrivit lui, până în prezent liberalii mai au şapte parlamentari care au promis că vor veni la vot şi că vor vota moţiunea de cenzură, adică 244 este pe socoteala PNL. Mai mult, dacă vor vota moţiunea de cenzură şi cei trei parlamentari care şi-au anunţat trecerea la Pro România se poate spune că sunt la 247.

„În ceea ce priveşte dispozitivul nostru de voturi nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea niciunuia dintre semnatari, există numai dubii care sunt legate de motive medicale în privinţa unui singur parlamentar, dar sper să rezolvăm această problemă”, a declarat Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate