duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiVictor Ponta vrea un PSD și un guvern după chipul și asemănarea...

Victor Ponta vrea un PSD și un guvern după chipul și asemănarea lui

Victor Ponta vrea un PSD și un guvern după chipul și asemănarea lui, dar asta numai după ce distruge PSD-ul care l-a mazilit în urmă cu câțiva ani, adică partidul care adăpostește oamenii lui Liviu Dragnea.

Potrivit liderului Pro România, la o oră după ce va trece moţiunea de cenzură în Parlament va propune PSD să refacă majoritatea de stânga, fără Viorica Dăncilă, menţionând că are două sau trei propuneri de premier care nu au carnet de partid.

Pe de altă parte, acesta se folosește de liberali și USR pentru a dărâma guvernul actual, pentru că dacă se va forma un guvern PNL-USR, Pro România va fi în Opoziţie.

„Votăm la vedere la moţiunea de cenzură şi dacă se face un guvern PNL – USR o să fim tot în Opoziţie şi o să-i ajutăm sau o să-i criticăm de acolo. Dar, joi seară, la o oră după moţiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toţi foştii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate fără Dăncilă, Fifor. Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază. Să nu ne-o propună tot pe doamna Dăncilă. Să fie un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că sunt orgolii mari, dar pe care îl cunoaştem, îl susţinem toţi şi din PSD şi din Pro România. Este un om care a muncit în guverne. PSD nu ar accepta pe cineva de la Pro România”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit lui, este important  că, până la alegeri, am putea avea o majoritate de stânga care să facă ce nu s-a făcut din 2016, pentru că nu a vrut Dragnea, Dăncilă etc.

„Dacă nu, dacă face Guvernul PNL cu USR şi cu PMP şi cu cine o mai face, pe noi să nu se bazeze. Avem chiar două sau trei nume pe care trebuie să le discut şi cu cei de la PSD şi cu domnul Iohannis, pentru că trebuie să vrea şi el. Dar sunt oameni care sunt normali la cap, profesionişti, pro europeni, care azi nu au carnet de partid”, a susţinut Victor Ponta. 

Ponta vrea un PSD și Guvern modelat de el. Tăriceanu spune altceva

Cu toate acestea dorințele lui Victor Ponta nu prea se potrivesc cu cele ale tovarășului său de răzbunare, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

„Întotdeauna am să prefer o formulă politică unei formule tehnocrate pentru că formula tehnocrată nu poate să dea garanţia că acele măsuri necesare de reformă care trebuie făcute în perioada următoare – şi probabil o serie de măsuri cu impact politic şi social – în aşa fel încât să se realizeze un buget echilibrat nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care, în general, nu îşi asumă răspunderea pentru nimic”, a declarat Tăriceanu.

De aceea, el preferă o formulă politică, dar sigur că acest lucru se va vedea mai bine după căderea Guvernului acesta condus de doamna Dăncilă

„În ceea ce priveşte PNL, noi lucrăm acum, hai să le spunem, un set de condiţii legate de votul pentru un viitor guvern ca urmare a desemnării pe care preşedintele trebuie să o facă la nivel de candidat de prim-ministru”, a declarat Tăriceanu la Parlament.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate