joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăPSD îi cere premierului Cîțu să ia o pauză de la șefia...

PSD îi cere premierului Cîțu să ia o pauză de la șefia guvernului până la Congresul PNL, pentru a nu mai folosi resursele guvernamentale în interes personal

PSD îi cere premierului Florin Cîțu să facă un pas în spate și să-și delege atribuțiile de premier, conform legislației în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie, potrivit unui comunicat de presă. Solicitarea vine după ce s-a descoperit că premierul Florin Cîțu a folosit resurse guvernamentale, din bani publici, pentru campania electorală internă din PNL.

”Delegarea atribuțiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alți premieri ai României. Nu credem că președintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare. PSD consideră că aceasta este o soluție care ține departe guvernarea de scandalul uriaș generat de lupta pentru putere din PNL”c se afirmî în comunicatul PSD.

PSD face referire atât la scandalul consilierei de stat Mioara Costin, folosită pentru atacurile de partid, deși ea avea alte atribuții, precum și la chemarea la sediul guvernului a primarilor PNL pentru a fi convinși, printr-un troc, să-l voteze la alegerile din 25 septembrie pentru șefia PNL.

”Scandalul „Cîțugate”, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum și pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru șefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităților locale tăiate de pe lista rectificării bugetare”.

PSd face apel și la aliatul lui Cîțu, președintele Iohannis, pentru a-l convinge pe premier să ia o scurtă pauză de la Palatul Victoria, până la Congresul PNL.

”Cerem ca președintele Iohannis să își întrerupă îndelungata vacanță pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecție a guvernării României față de interferențele toxice produse de scandalul politic din PNL” – mai anunță PSD.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate