vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD și PNL și-au făcut propunerile pentru Banca Națională a României

PSD și PNL și-au făcut propunerile pentru Banca Națională a României

PSD și PNL și-au făcut propunerile pentru Banca Națională a României, iar social democrații au ales să-l susțină pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator, în timp ce PNL a decis să îi desemneze în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României pe Eugen Nicolăescu şi Virgil Stoenescu. 

„Este important şi bineînţeles guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. O să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea sunt propunerile PSD”, a declarat Dăncilă, la Palatul Parlamentului. 

Pe de altă parte, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunţat că PNL a decis să îi desemneze în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României pe Eugen Nicolăescu şi Virgil Stoenescu, care şi-au desfăşurat activitatea şi în mandatul trecut. 

„PNL a luat decizia de a desemna în cadrul Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României pe reprezentanţii noştri care şi-au desfăşurat activitatea şi în mandatul trecut, respectiv pentru poziţia de viceguvernator l-am reconfirmat, am asigurat continuitatea în activitate, pentru domnul Eugen Nicolăescu, iar pentru poziţia de membru neexecutiv în cadrul Consiliului de Administraţie, am decis să susţinem pentru un nou mandat pe domnul Virgil Stoenescu, care a reprezentat PNL în CA al BNR şi în mandatul trecut”, a mai spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate