marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD și Pro România, supărate că Iohannis l-a desemnat premier tot pe...

PSD și Pro România, supărate că Iohannis l-a desemnat premier tot pe Orban

PSD și Pro România sunt supărate că Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban, deși ei veniseră la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de prim-ministru în persoana lui Marius Pricopie. 

„Propunerea cu domnul Orban nu va trece. E o catastrofă guvernamentală omul. Cum să votezi aşa ceva? E prea slab Orban. Nu îl voi vota şi nimeni de la Pro România nu îl va vota pe domnul Orban. Dar, dincolo de ce facem noi, cei de la Pro România, care suntem 24, înţeleg că nici cei de la PSD nu vor fi în sală, nici de la PMP, nici cei de la ALDE şi nici de la minorităţi, au anunţat azi. PNL şi USR sunt o treime, maximum, nici nu cred că sunt o treime. E o chestie neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni. (…) Aştept să văd dacă domnul Orban are voturile necesare să fie prim-ministru, dar înţeleg că nu îl votează nimeni”, a declarat Victor Ponta la Realitatea Plus.

Potrivit lui, propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis este un fake.

„E posibil, dar nu vreau să vorbesc eu despre ce vor face domnii Ciolacu şi Corlăţean, preşedinţii celor două camere, însă am înţeles din declaraţiile lor publice că vor folosi prerogativa legală pe care o au – cei doi preşedinţi ai camerelor au dreptul să sesizeze Curtea Constituţională. Din punctul meu de vedere, sesizarea ar fi corectă acum, după nominalizare, pentru că, dar asta o să decidă Curtea Constituţională, nu poţi să nominalizezi un candidat la funcţia de prim-ministru care nu are niciun suport politic, niciun partid care să anunţe că îl votează”, a mai spus Ponta. 

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, spune că Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită prin desemnarea, din nou, ca premier a lui Ludovic Orban.

„Anunţul preşedintelui Iohannis nu este o surpriză pentru nimeni. Din păcate, preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că, împreună cu PNL, îşi vor asuma şi costurile acesteia. În privinţa reformelor invocate, preşedintele omite un amănunt esenţial: nu poţi face reforme prin încălcarea legii şi a regulilor democratice. Nu poţi face ‘reforme’ în detrimentul dreptului la sănătate al românilor. Reforma din domeniul Sănătăţii este un exemplu clar: OUG, fără transparenţă decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflaţi într-un vădit conflict de interese”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate