miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiRadu Mazăre a fost reținut în Madagascar și urmează să fie trimis...

Radu Mazăre a fost reținut în Madagascar și urmează să fie trimis în România

Radu Mazăre a fost reținut de autorități în Madagascar, azi, după ce fostul primar al Constantei a fugit din Romania, încă de acum un an și jumătate.

Acesta se afla sub control judiciar, de pe 30 decembrie 2017. Acesta a fugit în Madagascar din cauza presupuselor presiuni politice, cerând azil politic acolo. 

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

Fostul primar al Constanței a fugit din România şi se află în prezent în Madagascar. Vestea nu este deloc bună pentru el, cu atât mai mult condamnarea pe care acesta a primit-o este mult mai mare față de cea pe care a primit-o de la Curtea de Apel București, în urmă cu un an și jumătate, când fusese condamnat la 4 ani cu suspendare.   

Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost și el condamnat la 5 ani închisoare cu executare în același dosar. Aceeași poveste este și la Borcea, care la instanța de fond fusese achitat. Borcea este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. 

În 3 mai 2019, Mazăre a mai fost condamnat la o altă sentință de 9 ani și 10 luni într-un alt dosar de corupție, dosarul Polaris.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate